Гешев проверява Цацаров. Сега Цацаров проверява Гешев. А Фандъкова, за да не остане по-назад, проверява уличното осветление на София.
Отдавна не е смешно!

Когато управляващите искат нещо да не се свърши, или да се протака във времето, защото не могат да го свършат, започват да говорят за конституционни промени. Примерите за това са много, но сред пресните е този от 2020 г., когато на искането на протестиращите за оставка на правителството, тогавашният премиер Борисов отговори - да, но след решение на парламента за свикване на избори за Велико народно събрание и нова конституция. Оставка нямаше!

Аналогично, вместо да се занимават със съдебната реформа, за което не е необходимо на този етап отваряне на КРБ, за да бъде сменен настоящият ВСС, а от там и главният прокурор, управляващото мнозинство в НС си "бърка в носа", а председател на партия от коалицията предлага формиране на парламентарна комисия за конституционни промени.

В тази връзка провинциалните разкрития на Борис Бонев - колко струва едната улична лампа и колко другата - са безплодни. Освен за пиар и медийни пушилки, за друго не стават. Не знам дори защо им се отдава такова голямо значение, след като подобни казуси има във всяка община. Но резултати - няма!

И още нещо важно! Къде са държавните контролни органи и какво работят служителите в тях? Нали властта е нова, нали се обещаваше промяна и пресичане на корупцията? Защо те не откриват закононарушенията, а отново се чака някой журналист или граждански активист да изнесе нещо, за да се сетят, че трябва да оправдаят по някакъв начин заплатите, които получават, за работата, която не вършат?

Иначе "новите" си назначиха приятели, роднини, съпруги и съпрузи, любовници, защото "с по-добри CV-та няма".

Така няма да се случат нещата! Населението продължава да обеднява и намалява, медийното среда е все така влошена, корупцията расте, Гешев е главен прокурор, проблемите не се решават, а кризите се увеличават и задълбочават.

Оправдават се, че не можело всичко да се случи отведнъж. То не може и от два, от три или от четири пъти, но все пак трябва да започне, нали?! Но не започва. Все още няма внесени в правната комисия за разглеждане законопроекти са съдебна реформа. Сигурно управляващите чакат да изтече през октомври мандатът на настоящия ВСС и Гешев сам да депозира оставка, но тях никой няма да ги чака.

#ПунтаПромяна.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.