Слуховете и совалките на мутренското статукво да пльоснат за премиер някоя по-рафинирана кукла на конци, стават все по-осезаеми. На задкулисието вече не му трябва необразован простак, който да носи толкова много негативи за България с безбройните си мутренски изцепки. За пореден път ще търсят някой уж „неопетнен“ да го изтъпанчат като алтернатива, коментира журналистът и влогър Татяна Кристи.

Ето какво още казва тя:

"Пиарът към Николай Младенов, пратеникът на ГЕРБ към ООН, започва да набира скорост. Наскоро този български политик и дипломат, с банални корени от ДС, отказа „по лични причини“ поредно си назначение към международната организация. Вчера в Ню Йорк Таймс се появи една статия за дейността му, която много мирише на нагласен пиар по стила, по който е написана.

Кариерата на Младенов, чийто кум е Борисов, както казах, е безумно банална реплика на хора с номенклатурен произход – баща, чичо, членове на ДС, той самият активен комсомолец, промените от 1989 не му дават шанс за партийна и ДС кариера, защото е още млад. Завършва естествено английската гимназия в София, естествено след това Международни отношения. Както е известно, децата на висшата комунистическа номенклатура бяха изстреляни след промените по фондации, както въпросния, специализации/учене на Запад и разбира се, автоматично в дипломатическата кариера и международни организации.

Младенов е що-годе шлифован дипломат с приличен английски, макар и с безумно скучно и клиширано говорене и излъчване. Типичен бюрократ от кариерата. Но той и няма как друго за излъчва.

Следете с внимание тази личност с приближаване на изборите и няма да е лошо някои журналисти – например тези от „Свободна Европа“, да му зададат въпроси – дали смята да има нещо общо с предстоящите парламентарни избори.".

Още по темата: Задкулисието готви Томислав Дончев за премиер след изборите

За Николай Младенов и статията в NYTimes, Божидар Добревски споделя:

"Преди няколко дена излезе изключително банална, а може би и нагласена статия в Ню Йорк Таймс, относно бившия външен министър Николай Младенов, който беше представител на ООН за Близкия изток. Та там цитирам по памет, се обяснява как един номенклатурен кадър, който е успял благодарение на своето комунистическо потекло е допринесъл много за близко източния конфликт. Разтягат се лакърдии, че същия е допринесъл, за да може евреи и араби да живеят мирно.

Това като го прочетох ми мирише на някакви български измишльотини и фантазии, които нямат нищо общо с действителността. Конфликта между Израел и Арабския свят, датира векове назад в миналото. С този конфликт са били ангажирани светила в световната дипломация, и не са успели да го оправят през годините. И изведнъж се появява български дипломат от нищото, който оправя нещата, и допринася много за мира в Близкия Изток.

Който следи световната външна политика, не вярвам да повярва на тези ганьовски и типично български номера.

Статията за Николай Младенов в Ню Йорк Таймс е определено нагласена, и е активно мероприятие на българските власти в София. Тя е предназначена не за външна употреба, защо световните дипломати и топ шпиони знаят, че той с нищо не е допринесъл, за да има мир между Израел, Палестина и останалите арабски страни. Той е един високопоставен чиновник на ООН за Близкия изток, но в същото време няма тези възможности, тази сила, която е необходима за решаването на този световен конфликт. Това е конфликт датиращ от векове, и не се очертава хоризонт за решаване.

Тази статия е предназначена за вътрешна употреба, за да може в един момент да се покаже на българското общество, че това е новия спасител на държавата. Млад, хубав, успял, реализирал се български гражданин благодарение на съдбата, който може би ще ни оправи за не знам кой си път."

Повече от ясно е, че "дълбоката държава" в България, по примера на всички други, винаги има резервни варианти. Дали ще е Младенов, или Дончев и кой е план "А" и план "Б" за запазването на "модела КОЙ" е без особено значение. Важно за Статуквото е номерът пред българските граждани да мине.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.