Слоганът "Европа ни чува", който ГЕРБ обяви за свой за изборите за Европейски парламент, е краден, припомня сайтът "19 минути".

Използва го НДСВ за същата кампания, но през юни 2009 г. Водач на листата на царското движение е Меглена Кунева, която беше и еврокомисар на България. Тогава НДСВ вкара двама в Европарламента, а самата Кунева не получи подкрепа за втори мандат от дошлото впоследствие първо правителство на Борисов и приключи с брюкселската кариера.

Днес, след 10 години, партия ГЕРБ и шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов ни представиха тяхното ново мото: "Европа ни чува". Ново, от "новото време" на НДСВ, мухлясало от 10 години.

Може би това е началото на края и в "новия" и краден слоган на ГЕРБ - "Европа ни чува" - има някаква божествена семантика, свързана с битието и политическия път на "Царската партия", която се оттече в канализацията. Или този път Европа наистина ще ни чуе и ще гледаме политически лица с белезници и зад решетките.

Не без значение е и предстоящото назначение на Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС, която със сигурност ще разплете "рубикоМа ГЕРБ" в обществените поръчки, асфалтирането и плячкосването на евросредства.

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.