„Бих искал да обърна внимание на факта, че по време на дискусията на заседанието на оперативния щаб бяха взети редица решения за открита комуникация с някои държави от 28 юни 2021 г. Беше решено възобновяването на редовните въздушни комуникация с ограничения за броя полети със САЩ - Щатите (Москва - Вашингтон и Москва - Ню Йорк ), Кралство Белгия по маршрута Москва - Брюксел ", заяви зам.-председателя на правителството на Руската федерация Наталия Голикова на вчерашния брифинг за ситуацията с разпространението на COVID-19. 
 

Оперативният щаб за борба с разпространението на коронавируса на 18 юни взе решение да започне полети от 28 юни за редица страни, включително САЩ, България, Италия и Кипър, предава "Риа Новости".

Голикова добави, че освен това се предлага да се възобнови въздушната комуникация с България по маршрута Москва - София , Москва - Варна , Москва - Бургас , а също и с тези български градове и отделни руски летища с международно значение. 

Причините за взетото решение са много. Една от тях е, че въпреки спрените самолетни полети до България, руските туристи пристигат в страната ни с автомобили от сухопътните граници, като за целта позлват разрешените самолетни услуги до Сърбия и други страни извън "черния" списък на Русия. По този начин спрените от Руската федерация авиолинии до България по никакъв начин не възпрепятстват гражданите на Русия да гостуват на страната ни. Това, обаче, изключително оскъпявало почивката на руските граждани и е предизвикало всеобщо недоволство. Освен това руснаците имат проблеми с пропусквателния сухопътен режим през Полша и през Украйна, произлизащи от известната за всички  външната политика на трите страни.
Като втора причини за възобновяването на полетите от Русия до България може да се вземе предвид наводнения от дъждовете Крим, който има проблеми с комуналните услуги - ток и вода, поради което е негостоприемен и избягван от руските граждани и туристи. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.