Прокуратурата в България не работи. Факт е, че Иван Гешев за мен е абсолютно компрометиран. Вече дори на ниво Европейски съюз. Това каза премиерът Кирил Петков по време на годишния отчет на Министерството на вътрешните работи.

Премиерът поздрави МВР, че е на страната на народа. В момента премиерът отчете, че се намираме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона, на народа или от тази на статуквото, корупцията и на недосегаемите.

„Това, което се убедих в последната година, е че МВР е институция, която избра и е част от институциите в България, които са от страната на закона и народа”, каза премиерът по време на годишния отчет на силовото ведомство.

Петков поздрави МВР, че в страната ни е имало честни избори. „Ако това не се беше случило, ако имахме купуване на гласове, ако можеха местните дерибеи да продължават да контролират голяма част от гласовете на българския народ, всички ние може би нямаше да сме тук днес”, отчете той.

По думите му „дори опозицията не може да каже нищо по този повод”. „Факт е, че в българския парламент в момента партиите са позиционирани така, както българският народ ги е избрал”, категоричен е Петков.

Министър-председателят поздрави МВР и Бойко Рашков за това, че „законността се връща в България”. „Няма я идеята за недосегаемите. Никой не е над закона. Вече няма наши, няма ваши. Има закон, който трябва да се спазва”, допълни той.

Петков обясни, че правителството не се страхува. „Не ни е страх нито от хората на подземния свят, които имаха големи връзки с предишната власт, нито от хората, които са били част от корупционния модел на предишната власт”, добави той.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.