„Той повтори „Аз ще ви оправя“. Каза: „Джеймс О‘Брайън е човекът, до три седмици очаквайте новини“. Имаше колеги зад мен от групата, така че има достатъчно свидетели“. Така зам.-председателят на ДПС Станислав Атанасов обясни заплахата, отправена от Кирил Петков, който замесил и името на ръководителя на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ - Джеймс О‘Брайън.

Представители на ДПС твърдят, че са били заплашвани от премиера Кирил Петков. На извънреден брифинг в парламента от движението съобщиха, че заплахите срещу тях са били свързани с налагането на санкции от страна на САЩ срещу техни членове.

Според лидера Мустафа Карадайъ заплахите са дошли във връзка с намеренията на партията му да предложат създаването на анкетна комисия, която да провери твърденията на Петков, че ДПС е свързано с руските енергийни интереси в страната.

"Кирил Петков използва името на висш служител на Държавния департамент на САЩ за разправа с политическите опоненти. Това разкри ДПС на извънреден брифинг в парламента. Петков замеси Джеймс О`Браян, ръководител на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ, с ранг на посланик, за да отправя заплахи към ДПС", съобщи лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

„Явно не му издържаха нервите и той отправи заплахи пред зам.-председателя на партията Станислав Атанасов, каза още Карадайъ.

Според Атанасов заплахата е била отправена в пленарна зала по време на едно от изслушванията на премиера. Случаят е от последния блиц контрол в Народното събрание. Той бе разказан от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов, пред когото е отправена заплахата.

"На излизане от залата, минавайки покрай т.нар. „кошара” на министрите, Петков се опита да ме привика с жест, разказа Анастасов.  Застанах на дистанция от метър и половина, не искам някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща. „Той повтори „Аз ще ви оправя“. Каза: „Джеймс О‘Брайън е човекът, до три седмици очаквайте новини“. Имаше колеги зад мен от групата, така че има достатъчно свидетели“, каза Атанасов.

По думите на Карадайъ от движението са изпратили писмо до О‘Брайън заради случая.

"По този повод още миналата седмица ние изпратихме и писмо на г-н Джеймс О`Браян и го попитахме кой, как и защо ползва неговото име и то основно за заплахи на политическите опоненти", съобщи Карадайъ.

До момента от "Продължаваме промяната" и Министерския съвет не са коментирали обвиненията.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.