„Петър Дънов, Ботев, Левски, Боян Мага и Паисий са сред Богочовеците на тази земя. Ботев с „Моята молитва“ е изпросил да бъде жертвен агнец за освобождението на Родината си. Той се е пренесъл съзнателно (или подсъзнателно) в жертва на народа и няма значение какво мисли църквата. В известна степен това важи и за Левски, и за Боян Мага, защото той е създател на богомилството.“
„Истинският противник на ГЕРБ не е БСП, които преливат от празно в пусто. Промяната не идва от БСП, тя идва от някаква нова партия, която обаче още не е формирана. Само така ще дойде новото. Иначе ще има преместване на едни и същи сили и нищо значимо.“

Тя е една от най-известните астроложки у нас. Завършва история в СУ „Св. Климент Охридски“, но се увлича по звездите и галактиките, както и по алтернативни методики, като хомеопатията. Автор е на иновативното направление „Вербална хомеопатия“ и на книгите: „360 градуса преди края“, „Вербална хомеопатия“ и учебник по астрология.

На 28 февруари 2019 г. Liberta.bg разговаря със Силва Дончева и потърси отговор на това - какво се случва с държавата, накъде ни тласка времето и политиката, както и вечното противоборство между Духа и Материята. Попитахме я и за българските Богочовеци, родени на тази земя, в духа на Националния празник 3 март.

-    Ако попитаме звездите, ще ни кажат ли как влияят техните конфигурации върху съдбите на държавите и света, госпожо Дончева?

-    Директно влияят, разбира се. Астрологията е един метод, по който човек може да се опита да прочете мислите на Бога. Тя е един от многото инструменти, които човек може да ползва, за да разбере съдбата си - кой е, накъде отива и какво трябва да прави. Така е и при народите, и при политиците, защото и най-опитния човек е трудно да се ориентира в този така сложен свят.

-    В края на миналата година във ваша прогноза казахте, че бунтовете няма да спрат, напротив, те ще пренаредят нов ред на Стария континент, че са нещо добро, но трябва да се внимава кой ще ги яхне. Какво ще роди 2019 година и ще има ли предсрочни парламентарни избори у нас – нещо, което обтекаемите политици не казват в прав текст?

-    Не, не, предсрочни избори през 2019 година няма да им, разбира се! Те ще са най-рано през пролетта на 2020 година. Бунтовете са повече в Европа, отколкото в България.Хората у нас са настроени по-революционно, но това няма да доведе до някакви кардинални промени, защото и светът навлиза в 2019-20 г. в нова конфигурация. В момента се изтичат старите, но още не са пристигнали новите неща. Хората интуитивно усещат голямата промяна, която може да не е много в тяхна полза и доста да влоши ситуацията. Така че, започват да правят опити да се борят за правата си. Това се дължи на новия цикъл на Венера, който е свързан със справедливостта.Усещането за нечестност поражда едно желание за бунт.Но това няма да доведе до някаква голяма промяна.

-    Справедливостта и възмездието са най-дефицитните категории днес. Ще доживеем ли да ги видим?

-    Не. Справедливост в епохата на Кали Юга няма. Излизаме много бавно от тази епоха и в близките 20-30 години няма как да се случи. Но от друга страна висша справедливост има. Тя е абсолютно дадена и абсолютно заслужена. Друг е въпросът, че на по-нисък план ние го усещаме като несправедливост. Ако човек разшифрова живота си, ще види, че за много неща не са му били виновни времето, правителството или държавата. Истинските причини за проблемите ще открият дълбоко в корените на семейството и близките си и ще стигнат до идеята, че Бог е справедлив и всеки получава горе-долу това, което е изработил в живота си. Ако живееш в лоши условия, за да се изкачиш нагоре, трябва да имаш и късмет. А ако имаш късмет, друго ще липсва, защото системата изравнява по някакъв начин нещата. До четири години се въртят едни доста кармични взаимоотношения. А направено добро може да има своите награди и ползи до 1 000 години напред. Ако работиш с доброто, ползата е 1 000 години напред, ако си със злото, лошото е за четири поколения.Злото се прекратява след четири поколения, защото е по-слабо. Който платил – платил, след четвъртото коляно - свършва.

-    Както се казва, всичко е баланс във Вселената. Да поговорим за един друг баланс, този в управлението. Идва ли краят на коалициите?

-    Едва ли. Ние сега живеем в епоха на Водолей. В тази негова част, която е свързана с Венера. А Венера означава точно баланс, който се управлява от зодия Везни.Те пък точно това значат - хармония, баланс, уравновесеност. За това хората трябва да се ориентират към тези по-меки модели, които следват. Те се отнасят точно за коалициите, когато правиш компромиси с другите.

-    Казахте, че тази година ще бъде тежка за Корнелия Нинова и може да пробуди вътрешна опозиция. С оглед на последните събития след напускането на Парламента от БСП и несъгласните с това, как виждате продължението на процесите в ляво?

-    Ами те вероятно ще продължат с вътрешните несъгласия. Защото там няма да се промени положението. Проблемът при Корнилия Нинова е, че тя е тип революционер. По-трудно се справя с дипломацията, а политикът е дипломат. Може би има значение и планетата, която е застанала проблемно към нейното слънце – това е Уран, тоест планетата на крайните решения, на революционните промени, на приятелите, които носят „приятелски огън“. И ако мога, ще й дам един съвет – човек не трябва да прави революции. Трябва малко по-кротко и полека. Същевременно тя не овладява дипломатичността, не овладява равновесието.

-    Ще се отрази ли онова, което направиха ГЕРБ в законотворчеството и цялостното им управление, в предстоящите европейски избори?

-    При тях има вътрешни противоречия, които могат да бъдат сложни и проблемни. В партията им кризата ще почне да се вижда по-очевадно след 4 май, защото правителството е форимрано май месец. Ще влязат в нова фаза. Тогава са и евроизборите. И вече в края на годината, началото на 2020, ГЕРБ трябва да се преконфигурира или да се обнови. Ако не го направят, нещата няма да продължат или няма да стоят добре. Но техният истински противник не е БСП, които преливат от празно в пусто. Промяната не идва от БСП, тя идва от някаква нова партия, която обаче още не е формирана. Само така ще дойде новото. Иначе ще има преместване на едни и същи сили и нищо значимо.

-    През 2019 г. твърдите, че ще е в действие слоганът: "Очаквай неочакваното". Как ще се развие Европейският съюз?

-    В света, въобще, ще има големи промени, не само в Европейския съюз. Има един голям царски съвпад, който е още в края на тази година и вероятно още в началото на 2020 ще започнат нови неща. Ще има нов подход в управлението на света и тъй като Водолеят е характерен с неочакваност и със силни обрати, ще имаме изненади. Водолеят е съврзан и с високотехнологични открития - наука, образование, свръхкомуникации и свръхоткрития. Този процес ще действа от края на 2020 до 2040 година. Тогава започва един голям цикъл, който ще продължи цели 160 години и той е свързан с въздушните знаци. Досега този 160 годишен цикъл беше в земните знаци – по осезаеми, по-приземени, по-прагматични, по-бавни. А сега след година и половина влизаме във въздушен цикъл, където промените са ежедневие. Ще сме свидетели на ежемесечни и ежедневни промени. Ще оцелеят само умните и гъвкавите.

-    Ще има ли финансови сътресения, трусове в банковата система?

-    Ще има, тъй като процесът ще се глобализира и банковата система ще е под един единен контрол. След няколко дни Уран влиза в Телец и ще стои там седем години, така, че ще има сътресения.2019-та, 21-ва и '22 г ще има големи финансови трусове в обществените фондове, социалните, застрахователните. Всички тези сфери ще претърпят абсолютно неочаквано сътресение в тези години. Същото важи и за борсите, златните резерви, диамантите, виртуалните валути. Уран ще покровителства бизнеси, свързани предимно със земя и недвижими имоти, с фармация, медицина.

-    Уж твърдят, че преживените робства са платили земните ни сметки, а се оказва, че все сме длъжници. В кого е вината - в народа, в заобикалящия ни свят, в Космоса?

-    В Космоса едва ли. Българите са народ с мисия, затова страдат и си патят. Изискванията към тях са много по-високи, отколкото към други народи. Ние сме крайни като истински козирози. А това е един войнствен знак, магнетичен и рационален. От друга страна козирогът управлява планините, където има и върхове, и черни, дълбоки и злокобни места. Това е сложна амалгама от хора. Едните са светци, изключително духовни и интелигентни, а другите – зловещи, себични, ревниви, зли. Тук сблъсъкът е жесток между черното и бялото. На тази земя се раждат и едните, и другите, а мисията ни е да служим на Бога. В астрологията козирогът е тронът на Бог. От там се осъществява управлението на цялата Вселена. И когато имаш връзка с този знак, ти трябва да служиш на Бога, а не на себе си. Тук е изборът на българите - на себе си ли служиш или на висшите сили? Често се прави лошия избор и след него идват много големи шамари.

-    Да задълбочим с още малко Ваши мисли, че във всеки човек се бият Човекобога и Човекозвяра. Като погледнем в общ план съвремието ни, кой тип е надвил в двубоя?

-    Глобално ми е трудно да отговоря. Но за България, ако слушаш медиите, сигурно е звярът. Но в България има и други хора, с които медиите не се занимават. Хора със съвършено други мисли, поведение. Съществуват и двете неща, просто едното е по-скрито. Аз не бих заменила това място с нито едно друго. Била съм в други държави и дори съм си хвърлила зелената карта. Истината е, че ние имаме духовна мисия. И колкото по-ясно го осъзнаем, толкова по-добре ще живеем. Всяко нещо тук може да се оправи, защото сме народ с изключителен потенциал. Върху нас има едно негативно, зловредно външно влияние, което ни е много трудно да преодолеем, а то ни смачква. И за това са големите изпитания.

-    Ще се затрудните ли да посочите трима българи, в които живее Богочовека, независимо дали са от миналото или от настоящето?

-    Първо е Петър Дънов, който е буквално Духа на Вселената. Можем да кажем, че Ботев с „Моята молитва“ е изпросил да бъде жертвен агнец, за да се освободи народа. Той се е пренесъл съзнателно или подсъзнателно в жертва за народа и няма значение какво мисли църквата. В известна степен това важи и за Левски, за Боян Мага, защото той е създател на богомилството. А идеята за Човекобога и Човекозвяра е тяхно разсъждение.Д а не забравяме и Паисий с неговото просвещаване, защото писателите формират съзнанието на един народ. А после народът изпълнява написаното от тях.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.