Шансът България да бъде домакин на Световното първенство по футбол е нулев, прогнозира Христо Стоичков в предаването "120 минути" на bTV.

"Всяка държава може да заяви участие да бъде домакин, но дали ще бъде одобрена...", допълни Камата.  Водещият на предаването Светослав Иванов вметна, че "весе пак има 10 години до тогава и нещо може да се промени". Стоичков се засмя и отсече, че "за 1300 години не можахме да се променим, за 10 ли ще успеем".

"България, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да кандидатстват заедно за домакинство за Световното първенство по футбол през 2030 г.", похвали се преди два дни премиерът на България Бойко Борисов на пресконференция след четиристранна среща във Варна на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия в резиденция "Евксиноград". Там лидерите на четирите Балкански държави се срещнаха с премиера на Израел.

През 2030 г. световното по футбол е специално, тъй като тогава се навършват 100 години от първия мондиал, провел се в Уругвай. Към момента интерес към домакинството са заявили няколко държави, също обединени в общи кандидатури. Като най-силна изглежда тази на Уругвай, Аржентина и Парагвай.

Намерение да приемат световното имат също Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, както и Мароко, Испания и Португалия.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.