"Когато има истински независима съдебна система картината, в България ще се промени. 
Ако имаше независима прокуратура, виновните за грабежа на европейските фондове, злоупотребата с власт, големите наркотрафиканти щяха да са в затвора."

В мандата на Цацаров започнаха проверки - на скъпи автомобили, на еврофондове, на къщите в Бояна, на къщите за гости, на десетки държавни служители и магистрати с милиони в КТБ, офшорни сметки, имоти в чужбина. Изчезнаха списъците от Швейцария, писмата от Лихтенщайн, доклада на турските служби. Ако имаше прокуратура, стотици виновници за злото, което задушава България, трябваше да са в затвора, а незаконно придобитото имущество - конфискувано.
Вместо това, пипалата на октопода проникнаха навлякъде и промениха съзнанието ни.

Има ли законност - има респект и доза страх...и така много поколения докато правилата на закона станат правила на осъзнато поведение.

Нужен е рестарт на съдебната система и най-вече на прокуратурата.Това трябва да е една от първите задачи на тези, които дойдат на власт с намерения да променят реалността в България. В противен случай просто ще потънат в отровната мъгла от дъха на октопода и ще станат част от него.

Румяна Ченалова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.