Той е роден в Сирия, но от 28 години е избрал да живее в нашата страна.Тук се е оженил, тук се е родила и дъщеря му, която вече е голяма. Говорим с Осама Бешир за политическата ситуация в Сирия, за режима, пропъдил стотици хиляди, и голямата разруха, след която просто няма да има нищо за подялба. Сравненията остават за вас. Иначе, всяка прилика с България е вярна и неумишлено търсена.

Твърдение първо: „Ситуацията в Сирия ще бъде проблемна, до тогава, докато на власт е Башар Ассад“.

А каква е нашата ситуация? С ежедневни протести, катастрофи, жертви, срутвания, скандали, кражби и съсипани човешки съдби!

Твърдение второ: „Неговото падане /на Ассад/, ще реши само 50% от проблемите в Сирия“.

Разбира се! Огромна част от народа ни се надява ГЕРБ да падне от власт, но това няма да реши автоматично огромните проблеми пред държавата. При 16 милиарда лева несъбрано от НАП ДДС, при катастрофирала здравна система, при хилава икономика и десет пъти намалени инвестиции за една година, при пропъдени над 2 000 000 работоспособни българи, опорочено образование, зверска всепоглъщаща корупция във всички сфери, пълен геноцид над болни, стари и увредени хора - как следващите, които и да са те, ще изметат като с вълшебна пръчка батаците?

Твърдение трето: „За Башар Ассад терорист е всеки, който не е съгласен с него“.

Къде сме ние? Което не се харесва на ГЕРБ, винаги е фейк новина и с това трябва да се воюва.Позиция на Цветан Цветанов.

На въпрос към моя събеседник - „Какво остана от някогашната цветуща Сирия?“, отговорът бе:

„Нищо! Икономика-нула, границата е отворена, американците са там, Русия командва във всичко,а ислямистки   остатъци се местят от едно място на друго-нищо не може да остане читаво“.Нека само припомним, докладите на чужди разузнавателни служби, подминати от правителството с пренебрежително мълчание, за ислямистки ядра, шетащи из различни региони на страната. По-предните твърдения сами налагат асоциациите с България."

И още:

„Една фамилия командва Сирия, като едно село.Така живеем ние-в страх“.Да сте срещали някъде образа на страха у нас?  Напразно питане.

И още изстрадани откровения от човека, който всяка седмица води  политически  рубрики в турска телевизия:

„Най-жестокият режим от Арабската пролет беше у нас“!

Тук някой, нещо - добавки, несъгласия, апостроф? Социалните мрежи изобилстват от констатациите ,че „България никога е нямала по човеконенавистно правителство от това“.

Разликите ли?

Да, в началото на войната в Сирия са разстреляни 4 000 души тръгнали на мирна съпротива срещу режима на Ассад. У нас, само за една година са измрели 3 000 инвалиди, заради геноцида в социалната политика.За другата тенденция, световната статистика е категорична - най-бързо топящата се нация в света!

Тук похарчените патрони са само подробност от мизансцена.

Но вие не се тревожете от тази картина, защото има и разлика и добросъвестно ще я посочим.

Ние сме на 111 място в света по свобода на словото. За Сирия не попитах господин Бешир.

Да не се окаже, че ни е прередила?!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.