Уважаема г-жо Гочева, къде ще Ви бъде удобно да се събере цялата БСП, за да я разстреляте?

Тея от БСП са за разстрел, бе! Ахахахаааа...” С това заглавие една от най-преданите медии на всички управляващи на България за последните 30 години публикува коментар от фейсбук, подписан от някаква си световнонеизвестна дама с име Цветелина Стойчева, която пък от своя страна се позовава на още по-световно неизвестен и неназован „шумкар от Казанлък”, играещ ролята на фен на Корнелия Нинова в претендиращата за журнализъм публикацийка.

Материалът на "168 часа" досущ прилича на дописка от агенция „Една жена каза”, но страшното е, че резултатът, който се цели, е “разстрел”!

Разстрел на кого обаче? Логично, на подкрепящите Корнелия Нинова. За сведение на претендиращата за фактор в медийното пространство медия „168 часа”, привържениците на БСП са към 1 милион души.

Някак естествено възниква въпросът, г-жа Гочева и подопечните й журналисти всичките ли искат да разстрелят вкупом или само някои от тях?

Защото, историята много наподобява на едни други истории – от 1973, на един стадион в Чили, и от 2013 г. от Северна Корея.

И още. Масовите разстрели на неудобните ли въвеждаме в държавата, управлявана от “Граждани за европейско развитие”, г-жо Гочева? И на кой стадион точно да се събере БСП, че да я разстреляте?

Всъщност, крайно време е ръководството на Пресгрупата да се замисли, прави ли добра услуга на управляващата партия и нейния лидер чрез подобни публикации? Защото е видимо, ама направо е прозрачно, че една от сериозните медии в страната днес се е превърнала просто в пространство за подмазване на премиера. Подмазване, от което той всъщност май не се нуждае.

И всичко това става още по-жалко, тъй като реално “168 часа” не носи отговорност за етика и морал, тъй като не е сред подписалите Етичния кодекс на българските медии. Сред подписалите медии обаче е „24 часа” – другата медия, управлявана от г-жа Венелина Голева. Бърза справка пък пояснява, че г-жа Гочева, чиято медия ще разстрелва БСП, от 2001 г. е председател на борда на Фондация за етична журналистика. Е, това ли е етичната журналистика, г-жо председател?

Издателят и журналист Борис Ангелов също коментира публикацията на „168 часа”: „Венелина с етичния кодекс яки заглавия вади... В някоя страна щеше да я погне държавата, ама тя милионите, дължими на НАП не си иска...”

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.