На 7 юли се събираме за втори път на национален протест срещу продължаващото бетониране на Българското Черноморие и промените в Закона за биологичното разнообразие. На предния протест бяхме много и веднага имаше реакция от страна на Премиера, но не и от Парламента. Затова нека отново да се съберем, за да ги спрем!, пишат във Фейсбук организаторите на протеста.

Ето какво още съобщават те:

Събираме се, за да има бъдеще за природата на България и за всички нас, защото искаме да живеем в нормална страна, в която законите се спазват.

Събираме се, защото във вторник (30 юни 2020 г.) в парламента се проведе "дискусия" за промените в Закона за биоразнообразието. След нея бяхме уведомени, че предстои изготвяне на доклад за второ четене. Нямаше и намек, че исканията ни за премахване на всички текстове, засягащи Натура 2000 ще бъдат приети!

Министерство на околната среда и водите вече 4 години организира подобни „кръгли маси”, крайният резултат от които е законопроект, нарушаващ европейските директиви, унищожаващ природата на България, премахващ научното начало при управлението на НАТУРА 2000 и създаващ условия за злоупотреба с европейските средства.

Научете повече за събитието от ТУК.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.