Оставащите три уикенда от месец юни ще предложат на жителите и гостите на Поморие редица събития, изпълнени с емоции, музика, спорт и забавление.

От 11 до 13 юни ще се проведе най-мащабният форум за православна музика у нас – Международният фестивал „Св. Богородица – Достойно есть”. През трите фестивални дни, чрез песнопенията на участниците, всеки ще може да се докосне до магията на този духовен празник в Поморие.

За любителите на спорта, на 12 юни, на дигата между Поморийското езеро и Черно море ще се проведе атрактивното състезание „Поморие рън“, част от веригата RUN BULGARIA. Освен масов старт за големи атлети, мероприятието предвижда и състезание за деца, с по-кратка дистанция, която е точно 2021 м, отговаряща на цифрите на настоящата 2021 година.

Над 700 участници ще се хванат ръка за ръка, за да извият най-дългото „Хоро край поморийският бряг“. Българските народни танци ще разлюлеят площада в Поморие на 19 юни, когато ще се проведе XII Фестивал на клубовете за народни танци.

Хубавата музика и хубавите автомобили винаги са имали нещо общо – и двете дават увереност, добро настроение и усещане за свобода. За ценителите на джаза и красивите ретро возила, на 26 юни в Поморие ще се проведе Анхиало Джаз и парад на ретро автомобили.

Заповядайте!

Пълната културна програма на Община Поморие за м. юни 2021 г. и часовете на провеждане вижте ТУК

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.