Преди началото на срещата Путин и Ким си стиснаха ръцете. "Благодаря, че дойдохте", каза Путин на Ким, предаде Франс прес. Ким на свой ред благодари на Владимир Путин за организацията на преговорите и за това, че руският президент е отделил време от натоварения си график за пътуване до Владивосток, предаде ТАСС.

Приключи срещата на четири очи между между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха световните агенции.

Разговорите се проведоха в кампуса на Далекоизточния федерален университет, намиращ се на остров Руски в пределите на община Владивосток, уточнява ТАСС. Преди началото на срещата Путин и Ким си стиснаха ръцете. "Благодаря, че дойдохте", каза Путин на Ким, предаде АФП.

След края й двамата лидери я определиха като ползотворна, конструктивна и обстоятелствена, а после се оттеглиха заедно с представители на двете държави за разговори в по-широк формат.

Путин каза, че на срещата на четири очи е обменил с Ким мнения за това какво трябва да бъде направено за подобряване на ситуацията на Корейския полуостров. Ким каза, че с Путин са обсъждали начини за мирно уреждане на кризата там.

Севернокорейският лидер изрази надежда, че конструктивният и полезен диалог с Путин ще продължи. Путин каза, че с Ким са обсъждали и историята на двустранните отношения и перспективите за развитие на двустранните връзки.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.