Румънският едноличен, всемогъщ ръководител Ливиу Драгня /той решаваше всичко у нашите съседи/ влиза утре в затвора. Делото срещу него бе подготвено от Прокуратура антикорупция, под ръководството на Лаура Кьовеши, която той успя да махне от ръководния пост. Но Драгня не успя да затрие институцията въпреки, че се опита. Той не успя да постави под контрол и Върховният съд въпреки че, се опита.

Същия се опита да ограничи борбата с корупцията и хората реагирах с мощни протести. На изборите за Европарламент гражданското общество се активизира и 50% от избирателите гласуваха и свалиха партията на Драгня от власт. Румънците не искат да ги крадът.

Румънския народ е най-близкият ни роднина и имаме много близки традиции, кухня, външен вид, вицове, съдба. Но ние усърдно избираме хора, които ни крадат. Така направихме и на тези избори.

Каква е основната разлика? Те имат свободни медии, ние не. Те имат гражданско общество, ние не. Те имат почтени политици, ние не. Те са що годе нормални, ние сме мазохисти, коментира Владо Береану.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.