На осмия месец прокуратурата "откри", че грешно разследва Московски, пише "СЕГА"

Прокуратурата постигна нови висоти в мотаенето на разследването на инцидента с моторна шейна, при който на 2 февруари загина 4-годишният син на тогавашния министър на транспорта Ивайло Московски, съобщава "СЕГА". Вчера медията е разбрала от националното следствие, че делото е прехвърлено на друга прокуратура с абсурдното обяснение - министрите трябва да се разследват от Софийската градска прокуратура. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, тъй като детето загина в Боровец, който попада в района й.

Експертизите по делото били изготвени, но какви са резултатите от тях можел да съобщи само наблюдаващият прокурор. 

Интересно как ще реагира сега прокуратурата, след като Ивайло Московски най-после бе освободен като министър заради катастрофата край Своге, при която загинаха 18 души. Но пък бе предложен за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Напълно възможно е делото отново да бъде върнато на окръжната прокуратура, допълват от "СЕГА". Според тях възможните причини окръжната прокуратура след месеци наблюдение да е пратила делото на градската са, че или търси начин да се отърве от него, или становището на наблюдаващия прокурор там е, че трябва да бъде търсена отговорност от управлявалия злополучната шейна. 

Още по темата: Наместват Московски на сладка шефска служба в Черномороска банка

"СЕГА" припомня, че от самото начало прокуратурата се държи подозрително по случая. В началото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с мощната машина, управлявана от министъра. По неофициална информация тя се е ударила в дърво. Прокуратурата мълча 5 дни, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националното следствие. След това обвинителите се застраховаха, че ще им трябва много време, защото имало много свидетели и се търсели хора със "специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни". Така осем месеца след инцидента обвиняеми за смъртта на детето няма.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.