Съюзът на пенсионерите поиска оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов и смяна на целия състав на Комисията

Стотина пенсионери излязоха в  началото на тази седмица на протест. Изправени пред прозорците на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, попрехвърлилите живота си поискаха няколко неща.

Никой не ги чу

Никоя медия не посмя да прати екип на мястото на протеста, заявен дълго преди датата. Никой от фамозната Комисия, нито от правителството не дръзна да се мерне, поне за фасон пред възрастните хора. Досадна тема? Омръзнал сюжет? Липса на новина или демодирани послания? Нищо такова.

Кодът е "Страх"

Животински страх да не се предаде напрежението, да не би да стане заразно, че и по други места пенсиите да скокнат, като млади ярета. И да не ударят много силно по имиджа на "Западния Балкан", че той тези дни мъничко се поразклати след референдума в Македония.

Ето какво поискаха пенсионерите:

- разпускане на цялата Топлофикация и модела на ограбване на абонатите;

- спиране играта с данни на топлинните счетоводители;

- спиране начисляването на такси за общите помещения, които никой в столицата не топли;

- спиране на високите възнаграждения в Топлофикация (където освен заплатите, допълнително се начисляват социални - 260 лв. и битови разходи - 260 лв, или общо 520 левчета всеки месец им идват дюшеш на чиновниците, за сметка на мръзнещите пенсионери);

100 мил. лв. са загубите на предприятието, покрити със заем от БЕХ. Съюзът на пенсионерите поиска оставката на председателя на КЕВР Иван Ивонов и смяна на целия състав на Комисията

Ораторите припомниха високите проценти на увеличение на парното в градовете София -26% и Бургас- 27%, както и факта ,че никой не смее да направи одит на софийска топлофикация, чиито огромни сметки от натрупаното лъснаха при фалита на КТБ - 100 милиона лева.

До тук е фактологията.Отвъд нея са хората - стотина човека с бледи лица и износени шлифери, които искрено се гневяха на крадците в икономиката, и не само там. В рехавото събрание се открои крехка женица, която имаше сили само да изръкопляска при виковете „У-у-у!" и „Оставка!" - явно едва крепяща се на крака. При това в Деня на празника на възрастните хора - 1 октомври!

Къде бяха останалите пенсионери на София? Не вярвам, че са нямали левче за билет до центъра и обратно. Нима не знаят, че тяхното множество е сред най-жестоките кошмари на "шайката"? И ако не сто, а поне пет хиляди бяха се вдигнали да отидат пред прозорците на Иван Иванов, може би щяха да успеят в исканията си.

Идва студена зима с дълъг отоплителен сезон, с простудни и грипни заболявания. Кой ще чуе тези страдалци с по двеста, триста лева месечно и кой ще им помогне, освен те, самите? Докато не проумеят, че само плътната им маса и физическо множество са в състояние да стреснат мафиотизираните управленци, никога няма да получат своето.
И в деня на празника си, вместо на круиз или скъпа вечеря със семействата, като европейските им събратя, ще викат „У-у-у!", "Оставка“ или „Убийци!“, но ехото ще отнася през девет гори воплите им.
А поуката е повече от елементарна - ЕДИНЕНИЕ.

 

Коментари

  • Ср., 10/03/2018 - 18:28 отговор

    То да беше само Иванов ми не забравяйте как Иванов като Георги Марков бяха едни от най върлите бранители ва синята идея -СДС заеха дългомандатни държавни постови и за да не ги закачат обърнаха палачинката Готови да вкарат майките си и бащите в гроба за да си запазят поста Това е именно на тези които искаха Лустрация но не я извършиха и сега тези им си го връщат за назидание .Което и да е следващо правителство ще трябва извърши Лустрация спрямо хора задържали се при всички правителства .Това са продажници .

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.