Борисов доволно потрива ръчички, че поради общите далавери по контрабандата се разбрали с приятеля му Ердоган да натресат бежанците на Гърция.

Тъпото в случая е, че резултатът от мутренските схемички отново е недомислен и след предизвикването на хуманитарната криза, която неизбежно ще се случи, Борисов ще го повикат на килимчето в Брюксел и срещу някой лев ще му разпределят задължителна квота от бежанци, които трябва да устрои, а тъй като парите ще се откраднат още по пътя, за нас ще остане задължението да ги храним и издържаме.

Та такава е мутренската политика на този субект - да създава проблеми, а не да ги решава. За съжаление и поведението на евробюрократите не е много по-различно. Тези бежанци са проблем вече от много години, който няма да се саморазреши, но тези в Брюксел предпочитат да си затварят очите и да го изтласкват към периферията.

Този ЕС, откакто беше полазен от всякакви калинки и друга дребна източноевропейска напаст, не е онзи ЕС от преди 2000 г. А това е сигурна гаранция за още много проблеми и беди. За съжаление ние ще страдаме най-много, защото нашият пълничък "гълъб на мира" е и най-продажен.

Даниел Божилов

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.