Изграждането на филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Приморско беше тема на работна среща между министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и проф. Мария Нейкова - областен управител. Липсата на такъв център е дългогодишен проблем за морската община. За неговото неотложно решаване в края на лятото областният управител сезира министър Меджидиев, който изрази готовност да подкрепи създаването на филиал. В рамките на разговора стана ясно, че изграждането на новите филиали на ЦСМП в Средец и Созопол е в напреднал етап, има получени разрешения за експлоатация и усилената работа по тяхното завършване продължава. 

„Изразих загриженост и настоявам за реализиране на спешна помощ в Приморско, защото населението там нараства до 150 хил. души през активния сезон. Ключов и приоритетен за всички 13 общини, дори за граничещите с област Бургас и ползващи здравни услуги при нас, е изграждането на Специализирана детска болница. Здравето на децата трябва да се превърне в приоритет, подкрепен с конкретни действия. Категоричността на подхода Ви по същата тема в София ми дава увереност, че може да ускорим действията и в Бургас.“ – каза областният управител Нейкова пред министър Меджидиев.    

Министърът увери, че служебният екип на Министерство на здравеопазването подкрепя проекта за изграждане на Специализирана детска болница в Бургас и този проект изцяло кореспондира с Националната стратегия за детско и юношеско здраве.

 Като част от изграждането на достъпна инфраструктура здравният министър обяви въвеждането на телемедицинска услуга на територията на област Бургас. Проектът носи немалко допълнителни ползи и дава възможност за първоначален бърз достъп до лекарско мнение.

На срещата присъстваха също проф. Гончев – съветник на министъра на здравеопазването и д-р Георги Паздеров, директор на Регионална здравна инспекция - Бургас.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.