Ако съдебната власт, това е само СЪД, е независима и безпристрастна, тя ще регулира и отстранява незаконните действия на изпълнителната! Върховният административен съд ще контролира министерския съвет или най-общо казано, държавната администрация! 

Председателят на този съд се избира от Пленума на Висшия съдебен съвет, в който има 11 парчета, избрани от народното събрание/политическа квота/! Политическа, разпределена и договорена между едни хора, които са си избрали ония, дето се водят депутати, а са само путати!

Едни прокурори, посочени поименно от Цацаров, ама минали "демократично" през събрание с 250 човека в зала Универсияда! /при 1860 прокурора в БГ/. И едни съдии, от които само 5 са избрани от техните колеги, при пряк избор./при съмнения за избора/

Какво правосъдие може да очакваме, когато прокуратурата е част от СЪДЕБНАТА власт! И участва в избора на председатели на върховните съдилища? 
Какво правосъдие може да очакваме, когато главният прокурор може да поиска отстраняване на съдия от длъжност, защото неговите подчинени, по негови указания, са повдигнали някакво обвинение на този съдия и това не подлежи на съдебен контрол?

И чакаме конституционният съд, дето два пъти отлага произнасяне по въпроса за отстраняване на магистрати, които Цаци е нарочил!
Докладчикът се е опънал и се чудят как да го сменят!
Така "разболяха" проф. Цанка Цанова, 20 дни преди да й изтече мандата, за да може оня-как-му беше-името да напише за два дни решение, с което да потвърди тъпотиите на Барниръбъла!
Сега Жоро Ангелов ще го тричат ли, че иска да се произнесе съгласно Конституцията или Цацарон ще го арестува!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.