След като преди два дни премиерът Бойко Борисов заплаши "Астра Зенека" със съдебни дела и поиска от компанията да бъдат върнати парите на България, които е инвестирала за изработването и доставката на ваксини за страната ни, тази сутрин пристигнаха 52 000 ваксини.

Днес Бойко Борисов е на посещение в Пиригов, за да види как върви ремонтът на детското отделение. Заедно с него е здравният министър Костадин Ангелов. Шефът на Пирогов Асен Балтов показа и стаята за деца инвалиди и обясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня. "Дано все така да е празно", каза Борисов.

Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно. Ангелов докладва, че вече са пристигнали над 52 000 дози ваксини, а от 6.30 всички РЗИ чакали да бъдат разпределени. Борисов на свой ред заръча на Ангелов да възстановят "зелените коридори" за ваксиниране, където има чакащи хора, докладва "Флагман".

"Възстановете до 8 март до следващата доставка" каза Борисов. Поясни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини - над 22 000 от Пфайзер.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.