Дейността на незаконния хотел в незаконна сграда в Поморие ще бъде преустановена. Кметът на Поморие Иван Алексиев издаде заповед за спиране на подаването на ток и вода към незаконната сграда, която е изпратена до EVN и ВиК. 

По казуса с незакония хотел в Поморие Министерски съвет изпрати писмо до всички отговорни институции и органи за извършване на обстойна проверка, като за резултата от нея бъдат уведомени отдел "Приемна" на Министерски съвет, както и журналиста на "Либерта" Стоян Тончев.

Още по темата: Незаконна сграда работи като нелегален хотел в Поморие

От Администрацията на Президента Румен Радев реагираха мигновено след публикациите в сайта "Либерта", които разкриват работещия в сивата икономика апартхотел в черноморския курортен град, и сезираха всички компетентни органи и институции за извършване на пълна проверка по случая, с искане своевременно за резултатите от нея да бъдат уведомени Администрацията на Президента и Стоян Тончев.

Още по темата: Незаконният хотел в Поморие продължава да работи, успя да заблуди и КЗП

Междувременно инспектори от Комисията за защита на потребителите - Районна дирекция Бургас извършиха две проверки в апартхотел "Аризона дел Мар", в двете сгради - на ул. "Стефан Стамболов" и на ул. "Европа" в Поморие. На търговеца "Елт Ком" ЕООД е съставен акт за административно нарушение и е направено предложение до Председателя на Комисията за защита на потребителите за издаване на заповед за забрана на нелоялната търговска практика.

Предстои издаване на заповед от кмета на община Поморие Иван Алексиев за събаряне на незаконните части на сградата.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.