Швейцарските прокурори обвиниха втората по големина швейцарска банка Credit Suisse, че улеснява прането на пари на клиенти от България, съобщи Financial Times . Разследването е продължило 12 години. Според прокурорите банката е обработила транзакции на стойност 158 милиона долара, които са получени, включително чрез контрабанда на кокаин в Европа. Отделът смята, че Credit Suisse е знаел за случващото се поне от 2004 г. насам. За първи път швейцарската прокуратура подаде изискване за замразяване на сметки през 2007 г., се казва в доклада. Банката е изправена пред глоба до 5 милиона швейцарски франка (5,7 милиона долара). Credit Suisse не е съгласна с глобата, съобщава Кommersant.ru.

Пак Брендо и компания из Болгарии замесени в скандал по който швейцарската прокуратура обвинява Креди Сюис че пере пари на Брендо и негов партньор получени от продажбата на наркотици.
Първо, каналите за наркотици както и преди и сега се контролират от българските тайни служби и Брендо не е нищо друго освен назначен "концесионер" на този бизнес. Както има аналог и при назначени за контрабанда на различни стоки нефт, електроника, смартфони, нефт и деривати, цигари за които митницата е "Врата у поле". Второ, Брендо няма как да бъде осъден у нас и да лежи, тъй като това означава съдиите да осъдят властта. За този скандал позорящ българските служби и правосъдие няма да чуете нищо, коментира Илиян Василев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.