Специализираният съд в София отложи с няколко часа разглеждането на мярката за неотклонение на Димитър Желязков-Митьо Очите, обвинен в участие в престъпна група за рекет, побои и палежи. Причината за отлагането на заседанието е здравословни проблеми, които подсъдимият твърди, че има. Магистратите разпоредиха да му бъде оказана медицинска помощ, предава НОВА.

„Подзащитният ми е с 96% инвалидност от ТЕЛК-комисия от лятото на миналата година. Има неизвадени проектили от тялото и вече близо 24 часа се държи без лекарска помощ. А дори и в момента кърви”, заяви адвокатът на Желязков Илиян Василев. И настоя за провеждане на спешен медицински преглед. Магистратите уважиха това искане.

От прокуратурата пък твърдят, че Митьо Очите е бил прегледан при постъпването му в ареста, след като бе екстрадиран у нас от Турция в петък вечерта. Съдът задължи държавното обвинение да представи документацията от прегледа.

„Аз бях отишъл в Турция на лекар, а те ме задържаха”, заяви пред магистратите Желязков. И се оплака, че в ареста не му давали вода, а той трябвало да мие тялото си редовно.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.