След арестите на негови хора, Черепа заплаши тази сутрин Борисов и Горанов, че скоро ще извади свидетел на престъпленията им, който няма да могат да елиминират.

В комикса си Черепа твърдеше, че е имал оферта от един милиард евро за 51 процента от неговия бизнес. Затова финансовият министър му наредил да прехвърли собствеността върху лотариите си на трето лице, който той ще му посочи (вероятно "сламен човек" на Пеевски). Божков отказал и Борисов му национализирал бизнеса, а Гешев го подгонил. Премиерът пък твърдеше, че този бизнес ще си остане на държавата.

През седмицата чехът Комарек купи 7, 87 процента от капитала на Първа инвестиционна банка. 51 годишният бизнесмен, собственик на Sazka Group - най-голямата хазартна фирма в Европа, е човекът, направил офертата за бизнеса на Черепа.

Чрез Българската банка за развитие държавата купи други 18,35 процента от банката на Цеко Минев и Ивайло Мутафчийски. Така беше изпълнено последното условие за постъпването ни в чакалнята на Еврозоната, като бе заобиколена забраната на Европейската комисия за държавна помощ за банките.

И държавата и Комарек купиха акциите на банката на цена, два пъти по-висока от пазарната. Според финасисти за Комарек ще има "подсладители" на сделката. Дали това няма да е хазартния бизнес, който уж щеше да си остане за държавата.

Калин Тодоров

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.