Вчера премиерът Бойко Борисов коментира притесненията на президента Румен Радев, относно избора на Иван Гешев за главен прокурор и връщането на кандидатурата му на ВСС: "Нали го кани и се прегръщаха и се целуваха в Президенството? Нали брат му е личната му охрана. Братът на Гешев е личната охрана на президента Румен Радев. Това има пряка връзка. Интересувайте се защо го вика, прегръщаха се и т.н". Оказва се, че министър-председателят  Борисов отново говори "на килограм", служейки си предимно с неистини.

Братът на бъдещия главен прокурор Иван Гешев - Георги, не е сред личната охрана на президента Румен Радев. Това научи Фрог нюз от източници в НСО. Така служителите опровергаха думите на Бойко Борисов.

Георги Гешев работи в НСО от дълги години, много преди името на Иван Гешев да попадне в медиите. Дори е бил и главен герой на филм на БНТ преди близо 10 години. В момента той е началник отдел.

„Каквото прави за Радев, това е правил и за предишните президенти“, коментираха служители.

По думите им той се занимава с бойни изкуства и един от уважаваните гардове. Твърди се, че отношенията между двамата братя не са прекалено топли. Проверка на Фрог показва, че той е работил по времето на Георги Първанов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.