Liberta.bg публикува актуални коментари на публични личности във Фейсбук относно: Борисов, къщата в Барселона, любовницата, руската връзка, разследването на испанската полиция и прокуратура за пране на пари, Цветан Цветанов, Валентин Златев и главния прокурор Иван Гешев, който до този момент пасува по казуса, вместо да се самосезира по публикациите в испанската преса.

Богомил Бонев:

Бойко заподозря Румен Радев за Барселона. И Путин.
Много голяма грешка.
А забрави Цветанов. Контактите му в Европол и желанието за отмъщение.
Ех, Бойко, още много има да се учиш...

Стоян Тончев:

Руската връзка между къщата в Барселона и Борисов е Валентин Златев, който е запознал първоспоменатия с ексманекенката "по бикини".
Човещинка и едни 5 милиона евро. За деца съм се зарекъл да не пиша и да не говоря.
Валантин Златев кога ще го "удря" прокуратурата? От седмици колите на МВР не зареждат гориво от "ЛукОЙЛ" (прекратен е договорът от държавна страна), а от "Шел". Достатъчно силна индикация за предстоящи събития в тази посока.

***

Българските разузнавателни служби и МВР не знаели, не били информирани от своите колеги, че премиерът Бойко Борисов е разследван в Испания.
Ха-ха! Много ясно, че няма да ви уведомят, балъци. Нали всички знаят, че работите за мафията, а полицаи от Бургас, Поморие и Несебър отвлякоха журналист от Поморие (в съучастие с прокуратурата) и го натикаха в Бургаската психиатрия. Но не ви мина номерът!
Ало, МВР, прокуратура и ДАНС, да не би турските служби ви уведомиха, че ще ви арестуват марихуаната, или пък американската DEA да ви каза, че ще ви арестува в България над 100 килограма чист кокаин?!
Вие, заедно с главатаря ви Бойко Боирисов, сте международно дискредитирани!
Испанските служби не ги били уведомили, че испанските служби и прокуратура разследват Боко! Ха-ха!
Борисов е може да е разследван и в много други държави, но и отново не сте и няма да бъдете уведомени. Както и кметовете му!
Но и затова времето наближава! Пак ще научите от чуждестранните медии, докато един ден ще щракнат белезниците (скоро!), а вие ще трябва да свидетелствате в съда (не българския), ако не искате да делите килиите в чужбина!

Кирил Арсов:

Стана много тревожно.
Борисов каза, че за испанската акция е разбрал преди време. Кой му е докладвал? Министърът на МВР отрече да е визиран от испанците. Остава ДАНС. И тук възниква голям въпрос.
Как така ДАНС докладва разузнавателни данни само на премиера? Законът го задължава да информира еднакво трима - президента, премиера и председателя на парламента. Защо не го прави?
Кой контролира ДАНС?

Арман Бабикян:

Не е ли редно, докато тече разследването, господин Борисов да напусне поста, за да не влияе на работата на службите?

Любо Кольовски:

Започва контраатаката в защита на Премиера. Началото е с комсомолски плам, патос и жар:
Като „зле скалъпени измами за няколко копейки“ определи днешните публикации в испанската преса Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ
"Министър-председателят Boyko Borissov се ползва с достатъчно безупречна репутация и висок авторитет както в Европа, но така и сред всички чуждестранни партньори.
Зле скалъпени измами, за няколко копейки, няма да променят този факт."
Това написа във Фейсбук Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ.

Не знам доколко ентусиазмът на Младежи ГЕРБ ще повлияе на разследването, което е започнала Каталунската полиция, но не ми се вярва следователите да се доверят на голата любов към вожда, учителя и ГЕРБ-Лидера. Не вярвам на Борисов да му помогнат и разните полицейски награди, медали и други дрънкулки, които той изтъква като аргумент за безупречното си минало. А ролята на някакви копейки в този сюжет е най-комичният елемент в цялата композиция.

***

Премиерът от два месеца е бил предупреден и е знаел какво ще му се случи, както личи от тв изявлението му, направено в Брюксел. Нещо повече - той каза, че всеки ден е трябвало да излиза по една публикация срещу него, но авторите на тоя пъклен план нещо се объркали и не могли да спазят графика си и ангажиментите си, поети към Кремъл и "Дондуков" 2, където се помещава съседа по месторабота на Борисов. Още от канавата на тая тъпа, наивна и зле скроена история се вижда, че авторите на сценария не блестят с талант и особени качества. Може би версията би намерила почва в някоя африканска, азиатска или латиноамериканска държава, на да я пробутват точно на нас е свръхнахално и нагло. Ако премиерът Бойко имаше малко акъл и умни съветници, най-доброто, което можеше и трябваше да направи е да замълчи и да бъде максимално лаконичен в несръчните си и объркани коментари. Разбира се, нормалният изход от такава криза е само и единствено оставката, но тоя обичай не е познат по нашите земи, освен ако оставката не я подава Бойко, но на някои от министрите си.

Йордан Мичев:

В нормалните демократични държави още днес щеше да има брифинг на премиера, на който си подава оставката... Но понеже сме ненормална чалга държава, управлявана от мутри и гербави охлюви, не очаквам подобни неща.

Нещо не разбирам БСП напоследък... Има нещо много сбъркано там. Оставям настрана дали е нормално представители на БСП-София, воглаве с председателя й, да поднасят венци и цветя днес на Паметника на Съветската армия на честване на Деня на защитника на отечеството, който е празник на Русия. Това дори не ща да го коментирам... Но нормално ли е при такъв грандиозен международен скандал - министър-председателят е разследван за пране на пари от испанската полиция, днес да искаш оставката на правителството, щото лъгало в данните за икономическия растеж... Айде, малко по-така.

***

За БНТ разследването срещу премиера в Испания бе едва трета новина, пусната на 7-та минута, след началото на емисията. Бе представена предимно позицията на премиера, а изданието, от което излезе новината бе представено като свързано с руските служби, наркокартели в Колумбия, търговия с оръжие, наркотици...

Мисирките в обществената телевизия не се бяха сетили да попитат полицията в Испания, прокуратурата там, а само предадоха папагалски отговорите на бушоните в българското МВР и Гешев, че разследване срещу премиера няма.

Не ме е яд толкова, че с нашите данъци се отглежда тази хибридка БНТ, яд ме е, че тази телевизия достига до всички и откровено лъже, манипулира, изопачава и най-лошото - обслужва престъпната власт.

Румяна Ченалова:

Американците казаха,че съдия Миталов е корумпиран...без присъда, без доказателства.
Прокуратурата, ВСС, правосъдният министър, КПКОНПИ скочиха и мигновено му образуваха всякакви производства. Медиите усилиха многократно звука на скандала.

Испанците разследват Борисов за пране на пари. Пак няма присъда. Тези пари, обаче, са усвоени и тръгнали от България - т.е. има основание и задължение за разследване в България.

Гешев ще образува ли досъдебно производство?
Цацаров ще започне ли проверка на имущественото състояние?
Ще се изискат ли материалите от испанското разследване?
Ще бъде ли поискана оставката на Борисов?
Ще видим.

Георги Готев:

Журналистически въпрос: Г-н Гешев, ще разследвате ли лицето Бойко Борисов?

Вилдан Байрямова:

А бе, не ви ли е шантаво, че Борисов мигом заподозря президентите Радев и Путин, и разбира се, успя да ни разхили с това, но не допусна черна магия откъм Цветанов Отмъстителя? Иначе той откъде да знае, че едно журналистическо разследване може да се точи и година, докато се проверят и докажат всички следи и факти.

Сега да чуем главната каскетура, готови сме с пуканките.

Велислав Минеков:

Збогум Баце ! /по Ст. Д./ Мис гащи /бикини/ те очаква в "Барсилона". Бъди добър баща и не ни занимавай с глупостта си и простотията. Бъди простак с себеподобните си.
Ще помним дълго уродливите ти слугини и мълчанието на дипломираните агнета.
Тиранията на избледнялата простотия е нетърпима.
Бъди добър баща, сирачето те очаква.
Ние също.

Ивайло Мирчев:

Няма спор, че Борисов технически няма къща в Барселона, на негово име няма нищо. Има си хас за € 3 млн. да си купи къща, щяха да са го разследвали за пране на пари още преди 5 г.
Два нетрадиционни подхода има тук - полиграф за ББ, тъй като е много сигурен, че е скалъпено всичко, както и полиграф за тези, които изплуваха в схемата. И разбира се, едно бързо ДНК, да не се окаже, че детето е негово. Защото ако е негово (няма лошо хората да се обичат и да правят деца) възникват вече едни други въпроси...
А забавното е, че половината ГЕРБ "човечество" е на амбразурата да обяснява, че това е операция на руските спец. служби, ГРУ, президента Радев и кой ли не, след като всичките тези хора знаят истината и то от години.
И проблемът не е, че 60 годишна мутра прави бебе на 20 г. моделка, а че премиерът на България осигурява къща за € 3 млн. и издръжка, а произходът на тези пари не може да бъде доказан. Което означава, че премиерът е корумпиран.
И май е време за оставка, или поне това би бил логичният ход.

Петър Воденски:

ББ казва, че го били предупредили (кой?) преди две-три седмици за разследването спрямо него, за което пише испанският вестник.
В същото време вътрешният министър каза, че никой не ги е предупредил досега за подобно разследване.
Тия хора в това правителство не си ли говорят един с друг? Или говорят само пред мисирките - кой както прецени?
Скоро сами ще почнат да си говорят...

Христо Комарницки:

Представям си как ЦвъЦвъ се вози нагоре-надолу с асансьора и се залива в сардонический смях...

Весислава Танчева:

Пиарите на Петя Аврамова изобщо не са в час със скандала на деня, но я пращат безотговорно да се излага по телевизията с малоумни опорки.
Не, скандалът на деня не е "претоплена новина", че Борисов има къща в Барселона! Това го знаем от 2015, от #ЯневаГейт, нищо ново.
Скандалът днес е, че каталунските полиция и Антикорупционна прокуратура наистина водят разследване срещу българския премиер, а няколко влиятелни испански медии твърдят в обширни материали, че става дума за пране на пари, корупция, връзки с руски агенти на влияние в България и други такива неприятни неща.
Аман от тъпи опити за подмяна на темите!

Калинка Тодорова:

Божков се обадил днес на Бойко: "Ти си голяма скръндза, бе! На моята любовница само гаранцията й е колкото на твоята любовница цялата къща!"

Асен Генов:

Поздравления за автора, така и не го открих:

Борисов към директора на прокуратурата за борба с корупцията в Каталуня:

„Защо правите тези номерца? Нали знаеш колко бързо ще се рaзправя с вас? За някаква абсолютна глупост. Отиваш лично днес на Placa de Catalunya, Placa de Sant Jaume, Placa de la Vila de Gracia и, като едно време глашатаите, викаш по три пъти: Няма да има разследване! Няма да има разследване! Няма да има разследване!”.

Стела Николова:

Във Валенсия е забелязан един човек, който крещи
"Няма къща в Барселона!
НЯМАААА" 

Пепа Сомлева:

Ти да видиш?!
За боклука ни казаха от Италия...
За Борисов от Испания...
А тук храним нашите служби да ги пазят от опозицията.

Иван Бакалов:

Абееее, били “комунистите”, “путинистите”, не знам си кои... ами ако са “американците”?
Ами кой ти е виновен, че си се омазал, бе?
И всички трябва да мълчат и да се правят, че няма нищо... на кой свят живеят поддръжниците на Борисов? Запушили са устата на българските медии, мислят, че и световните трябва да лълчат?

Татяна Кристи:

Значи според парцали като "24 часа" и подобни, изданието "Ел Периодико" е агент на руските служби, защото руснаците ги е яд, че Борисов е такъв невероятен "евроатлантик" и приятел на Америка и затова руските служби чрез своя агент -- Ел Периодико-- решават да натопят Борисов за къща в Барселона и пране на пари, заради неговия "евроатлантизъм." Ох, не мога повече, просто ме заболя коремът от смях.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.