Премиерът при поредната си безсмислена и комедийна инспекция този път в гр. Сливница каза:

"Оглушителна е тишината и мълчанието от Румен Радев за задържането на Алексей Навални в Русия. Нека да чуем неговото мнение, все пак е президент на България. Европейските лидери, заедно с Европейския съвет, ЕП, ЕК - вече настояхме за незабавното му освобождаване. За съжаление, бившият началник на кабинета на президента Иво Христов и останалите евродепутати от БСП не подкрепиха резолюцията на ЕП за Навални. Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Русия. Тук става въпрос за чисто демократичен процес - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място - не.", предава журналистът Любо Кольовски

ПРЕЗИДЕНТЪТ СВЕТКАВИЧНО ОТГОВОРИ:

"Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата “да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа". Това се посочва в позиция на президента Румен Радев, разпространена от пресслужбата на държавния глава.

"Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова “освобождава” други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов", допълва Румен Радев.

Междувременно днес в град Сливница премиерът Бойко Борисов бе посрещнат с викове: "Оставка, кюлчета, чекмеджета, мафия!".

Владетелят на нощните шкафчета получи неочакван отпор, коментира сайтът "Имате думата" и продължава така:

Днес, Бойко Борисов, временен обитател на Министерски съвет, неочаквано се изправи пред “народната любов”. Главният инспектор на републиката отново беше яхнал джипката, за да се разходи до Сливница и да се поснима с предварително подбрана аудитория, вярна на неговия режим.

Този път обаче, едно от неговите включвания във Фейсбук не протече така гладко. Докато той говореше за невероятните си успехи в овладяването на кризата с коронавируса, виковете на една жена, предизвикаха неговото смущение.

Жена крещи “оставка, чекмеджета, кюлчета, мафия”, докато Борисов се радва на вниманието на подбрана аудитория в Сливница.

Обитателят на МС с ужас в погледа се сепна и погледна в далечината, от която жена крещеше “оставка”. След кратката пауза, той продължи, но жената го атакува с нова порция неудобна истина: “Чекмеджета, кюлчета, мафия”, викаше тя.

Борисов повече нямаше как да не обърне внимание на виковете, но го направи по най-нелепия начин:

Това, че има и недоволни от нас като тая жена… но на фона на това, аз даже пропуснах, в Европейския съвет беше разгледано и задържането на опозиционния лидер Алексей Навални. На този фон е оглушителна тишината и мълчанието от президента Радев.

Борисов, видимо смутен от “народната любов” отново включи език на омраза и се хвърли в нелепи нападки към Румен Радев, забравяйки твърде бързо за оставки, кюлчета и чекмеджета.

Коментар на LIBERTA.BG: 

Борисов да поиска от Меркел, която му хвърля парче от пържолата си, защото винаги бил гладен - да наложи санкции срещу Русия заради ареста на Навални. И да обясни защо с парите на българските данъкоплатци построи в България продължението на "Руски поток", без този проект да отговаря на европейските изисквания за диверсификация на газа и да бъде иконoмически и финансово обоснован за страната ни. А също така да каже от какво се страхува, защо бяга от официалното му откриване у нас и защо не го провежда.

Иначе, че обслужи и Шиши заради провала на "Южен поток", е ясно за всички. Едни крадат парите от Русия по ЮП и си пълнят чекмеджетата и офшорните авоари, а после рестото се плаща от джоба на всички българи с "Турски поток".

May be an image of 1 човек и standing
Илия Иванов: Погледнете му погледа, точно преди да се обърне, за да види кой вика оставка. Вижте му очите... страх и ужас. Този човек неслучайно не смее да се появи никъде. Дори една крехка жена е способна да го ужаси, ама той си го каза, че за жени не иска и да чува.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.