"Днес на площада се решава бъдещето на България - не във Фейсбук, не на масата, а именно тук. С нашето присъствие днес, ние гласуваме за бъдещето на България!", категоричен е държавният глава Румен Радев.

Във втория ден от протестите в подкрепа на държавността в България и президента на републиката, и срещу управляващата мафия и автокрация, държавният глава отново слезе сред хилядите български граждани пред сградата на Президентството, посрещнат със силни аплаузи и поощрителни възгласи.

Днес той държа още по-внушителна реч, с която даде заявка, че започва нов етап от Българската история, а именно - полагане основите на Четвъртата българска държава. 

Изявлението на президента на Република България Румен Радев:

Скъпи сънародници,

Радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре, стига да сме мърди и непреклонни. Затова трябва да заявим ясно нашите принципи.

Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофоби, на еврофили и еврофоби. Няма да се делим на българи и турци, както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта. Няма да го допуснем, защото имаме ясно кредо: "Свобода, законност, справедливост за всеки един в България!".

Не сме тук, защото сме еднакви. Тук сме, за да защитим свободата си, а за да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни! Тук сме, за да кажем: "НЕ" на политическите репресии!", "НЕ" на прокурорския рекет!", "НЕ" на произвола, който погазва принципа за невинност!", "НЕ" на популизма, който убива правото и правовата държава!", "НЕ" на прокурорското бездействие за огромната корупция във властта, която разсипва България!".

Тук сме, за да кажем "НЕ" на страха, на който се опира мафията, завладяла властта в държавата.
Тук сме, за да защитим българската природа и бъдещето на Родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи емигранти, прокудени от отчаяние. България е за всички тях.

България не е бащиния на автократа, нито собственост на олигарсите, тя я за всички нас.

Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самопроизвежда.

Благодаря ви, защото всички вие - хилядите свободни български граждани, с вашето присъствие днес показвате, че Европа не може повече да гледа на България с широко затворени очи.

В следващите дни мафията ще сее разкол, ще очерня лидерите на протеста, ще внушава, че вие сте платени, ще организира бутафорни контрапротести и провокации, но нека знаят едно - платените протести са там, където са автобусите.

Искам да ви помоля за едно много важно нещо! Не бъдете в никакъв случай агресивни към нашите братя и сестри, които днес са от другия край. Те са там от принуда и от страх. Нека им помогнем да се освободят от страха и принудата. Убеден съм, че те ще го направят скоро.

Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията, но нека е ясно, че най-страшната пандемия е тази на корупцията и автокрацията. Именно поради срива в доверието към управлението, битката с пандемията е трудна. Затова призовавам всеки един да спазва мерките както заради себе си, така и да пази здравето и живота на своите близки.

В заключение искам да ви кажа нещо важно! Днес на площада се решава бъдещето на България - не във Фейсбук, не на масата, а именно тук. С нашето присъствие днес, ние гласуваме за бъдещето на България! На площада днес всички ние - и в следващите дни, ще напишем историята, от която няма да се срамуваме! Всички - заедно!

Мутри - вън!

Бог да пази България!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.