Новият екоминистър на ВМРО Ревизоро, който зае мястото на отлежаващия в ареста с повдигнати обвинения Нено Димов, словесно се нахвърли върху прокуратурата от ефира на "смесената" телевизия, обслужваща Борисов, Пеевски, Домусчиев и кохортата им от политици и олигарси. По думите му всички от ВМРО са "света вода ненапита" - невинни, та дрънка.

Същият Ревизоро заяви съвсем категорично, че прокуратурата на главния прокурор Иван Гешев прилага някакъв друг Наказателен кодекс, "различен от този, който сме учили". Той и Каракачанов ли, или в множественото число влиза и Валери Сименов - не става ясно. Учили и недоучили...

Ревизоро, като един "виден български юрист" и познавач, който следва "буквата и духа" на законите, обясни на драгия зрител и слушател как трябва да бъде прилаган законът и хвърли светлина върху неговото неспазване, като визира ЗВиК (Закон за ВиК). 

"Законът за ВиК-дружествата не важи, а и те не го спазват и никой не осъществява контрол за неговото прилагане и спазване", категоричен е министърът на МОСВ, който по професия хореограф.

Ревизоро не пропусна нито секунда, в койято внуши колко невинна и чиста е арестуваната шефка на Басейнова дирекция-Пловдив, която е кадър на ВМРО.

Атаката срещу прокуратурата продължи с добре отработена реч за това как щели "всички шефове, които вероятно са си чесали носовете, вместо да прилагат закона, при това години наред, а сега когато трябва да понесат отговорност искали били да хвърлят оставки, за да не бъдат арестувани".

Според Ревизоро деянитя на арестуваната шефка на Басейнова дирекция от ВМРО  били само административни нарушения, като "случайно" пропусна състава на престъплението "безстопанственост", коеото се изпълва от овластени длъжностни лица и води до загуби на държавата .

Защитата на ВМРО по адрес на компрометираните си кадри най-вероятно ще продължи във времето. То не беше Нено Димов, балите с боклук от Италия, изгарян в България в ТЕЦ-овете на Христо Ковачки. То не бяха пияният и "изпран" евродепутат на ВМРО зад волана Ангел Джамбазки, то не беше аферата "Продажба на българско гражданство", заад която прозира угоената сянка на вицепремиера и министър на МО Красимир Каракачанов.

Кабинетът "Борисов 3" е кадрово и управленски изчерпан. Време е за комплекса оставка, която може да се реализира с достойнотооттегляне на премиера Бойко Борисов от властта.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.