Големите фирми, които използват компютърни системи за управление на продажбите, ще получат отсрочка до септември за привеждането на дейността си спрямо новите изисквания на НАП. Това обяви пред bTV финансовият министър Владислав Горанов. Той изтъкна, че за малките търговци срокът остава 31 март.   

Горанов сподели, че не разбира защо се е вдигнал толкова шум за непосилните срокове напоследък, при положение че за новите правила се знаело още през август 2018-а.  

Позицията на министъра  е доста странна, тъй като и фирмите, които трябва да подменят фискалните си устройства и програми, и компаниите, които трябва да изработят новите  софтуерни продукти, от месеци обясняват, че реформата е сложна и изисква повече време. А има и друг аргумент срещу поредната кампания  за "обновяване", наложена от НАП - порядъчните фирми ще си сменят системите за отчитане на продажбите, а сенчестият бизнес ще продължи да крие обороти и данъци, коментират от в. "СЕГА".

Горанов коментира и милионите на Венецуелската държавна петролна компания и замесването на българската Инвестбанк в скандала за пране на пари. "Не бива да се самобичуваме прибързано. Преводите са съмнителни, но не са незаконни, защото са извършвани от упълномощените за това хора", посочи финансовият министър. Той добави, че преди да стигнат до България, парите са минали през няколко кореспондентски банки в западни държави, които претендират да са по-развити и по-богати от нас" . Според обясненията на самата Инвестбанк преводите са пристигали от САЩ и от страни от ЕС

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.