Премиерът Борисов днес бързо влезе в обичайната си роля на "доброто ченге-популист", в опит да потуши кипналия справедлив граждански гняв срещу председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
В типичния си арогантен и циничен стил, вчера тя заяви в свое телевизионно участие пред българския народ, че е популизъм да бъдат замразявани депутатските заплати, защото с 1/3 от тях ГЕРБ правят дарения в районите, от които са избрани. С абсурдно наглото си изкаване Цвета Караянчева заяви в прав текст, че с парите на данъкоплатците ГЕРБ си правят пиар, с което й подсказа, че възнаграждението им или е прекалено високо, или от ГЕРБ имат предостатъчно допълнителни, странични доходи.

"Възлагаме на парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение за замразяване на депутатската заплата. Настояваме да са на нивата от декември 2019 г., каза сутринта на брифинг в Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов. Въпреки това покаченото равнище на общественото напрежение от наглостта на Цвета Караянчева запазва високите си нива и вече се чуват призиви за нейното отстраняване като председател на НС.

Румяна Ченалова:

ЕВЕРЕСТ НА ЦИНИЗМА!

Цвета Караянчева:
"Вдигаме заплатите си, защото една трета от заплатата си дарявяме!
И сега трябва и по места да даряваме. Не е редно да замразяваме, това е популизъм!!! Не може популизъм по време на криза. Нека всеки даде от себе си. Според мен не трябва да се замразяват заплатите, а да се процедира както процедираме ние в ПГ на ГЕРБ – 1/3 от заплатите да се даряват по регионите, където са избрани народните представители."

ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ СА ОТ БЮДЖЕТА.
Вместо да ги увеличават, не е ли по- добре паричните суми да се насочат като безвъзмездна държавна помощ.
И тези "дарения" не са ли всъщност циничен популизъм!?
Вместо българските граждани да получават грижа от държавата, ще получават дарения от управляващата партия.А парите идват от едно и също място -бюджета!
Държавата прави реверанс в полза на ГЕРБ и манипулациите върху общественото мнение.

В останалите европейски държави депутати и държавна администрация намаляват разходи, заплати, като с така спестените средства подпомагат последиците от кризата.

В България заплатите на депутатите се увеличават - с един куршум - два заека - стандарта на народните " избраници" не се променя, и в същото време ГЕРБ стават благодетели ...на границата с мъченици.
Остава да ги канонизираме...

Ивайло Мирчев:

В дни, в които цели бизнеси спряха работа. В дни, в които спират разплащанията между фирмите и се увеличава още междуфирмената задлъжнялост. В дни, в които един бизнес не знае дали ще съществува след 2-3 месеца. В тези дни депутатите си вдигнаха заплатите "за да даряват повече".
Според Караянчева "замразяването на депутатските заплати е популизъм". Не, не е популизъм. Това е най-малкото, с което избраните от народа показват, че са съпричастни с това, което се случва.
Живеем в дни, в които спорът е дали БВП ще се свие с 5% или 15%, дали безработицата в края на годината ще е под или над 15%, дали въобще работещите в частния сектор ще могат да си получават заплатите... Нелепо е председателят на парламента вместо съпричастност да излъчва арогантност.
Отговорността в тези дни на хората, които са начело на държавата е огромна. Нужни са смели решения, увереност, честен разговор с хората за това, което предстои. Но вместо да се признае, че десетилетието с нулеви реформи ще доведе до бързо свиване на икономиката, драстично увеличение на държавния дълг и твърдо приземяване, с огромни щети за бизнеса, от които ще се възстановяваме дълго време, Караянчева показва, че в страната има един елит, който само привидно е част от всички нас.
Време е да дойде денят, в който от тези, които вземат решения за всички нас ще спре да лъха на посредственост. Не за друго, просто не сме Великобритания и не можем да си го позволим. Защото това не е като да си мислиш, че Пекин е във Виетнам.
Бърза оставка и "да продължаваме напред", че тежки дни идат.

Още по темата: Проф. Николай Слатински: Не може цинизмът да е облечен с власт, незабавна оставка на председателката на НС!

Калинка Тодорова:

"Вдигаме си заплатите, за да даряваме. Смирете се!"
Тестваме депутатите, защото те са много важни! Смирете се!
Не тестваме лекарите и медицинския персонал, защото не ни пука за тях. Смирете се!
Ще теглим нов заем, за да го плащате! Смирете се!
Пенсиите са ниски. Смирете се!
Купуваме си къщи, където си поискаме! Смирете се!
И другия път пак ние ще управляваме, защото манипулираме изборните резултати. Смирете се!
Медиите ни хвалят, защото сме ги купили. Смирете се!
Въобще - правим каквото си искаме. Смирете се!

Стоян Тончев:

Вдигнете и пенсиите! И те искат да даряват!
#СмиретеСе
Един депутат беше казал от парламентарната трибуна: "Срамувам се, че това нещо зад мен е председател на Народното събрание!".
Та и аз така, независимо дали се отнасяше за Цеца, или за настоящия пришълец.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.