Националното състезание по творческо писане на английски език ще се проведе през м. ноември  2019 г. Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, да пишат и да се забавляват на английски език. През изминалата година повече от 4000 участници се включиха със свои творби!

В състезанието могат да участват ученици от 6-и до 12-и клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища. Състезанието е разделено по възрастови групи и темите са различни.

В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат на английски език по една от зададените интересни теми (напр. „Къде отива океанът?“ „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Мъжът, който продаде света“ и др.)  Учениците пишат без да използват речници, учебници и други ресурси и се оценяват творчеството и оригиналността.

В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определя най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория. От тях национално жури избира победителите във всеки клас. Всички участници получават сертификати за участие, а класиралите се на първо, второ и трето място ученици и техните учители и допълнителни награди на специална церемония през м. февруари 2020 г.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България, Американския Университет в България и Британски съвет.

Регистрацията е отключена от днес на сайта на състезанието http://www.creativewriting-bg.com/registration и ще продължи до 20 октомври 2019. Регистриралите се училища заплащат еднократно 20 лева такса участие.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.