"Идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора." Така лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира идеята на Кирил Петков българските граждани да даряват пари за причиняване на смърт.

Ето и пълното съдържание на неговия пост в социалната мрежа:

"Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания “Българската Коледа”. И по-конкретно - Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят. Но “Българската Коледа” съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете - българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно.
А идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.