Въпреки че събота е неработен ден, Министерство на външните работи на Румъния излезе с официална позиция по повод последните изказвания на  премиера на България Бойко Борисов, в които твърди, че румънски туристи разпространяват чумата по свинете в България

В декларацията се казва:

"Освен техническата информация на Националната санитарно-ветеринарна служба и Националната служба за сигурност на храните, която ще предоставим на българските власти, като отговор на злощастните думи на българският премиер Бойко Борисов, няма как да не изразим нашето учудване и разочарование от начинът, по които българският премиер се отнася с румънските туристи, особено, когато те допринасят значително за растежа на българския БВП."

Това съобщи журналистът Владимир Береану.

"Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи. 57 000 коли влизат от Румъния всеки ден през "Дунав мост". Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да направим. ЗамогнАха се хората. Сега ходим и чистим, чистим", заяви вчера премиерът на България Бойко Борисов на среща с кметовете на протестиращите срещу чумата села в Пазарджишко, на която участва и земеделският министър Десислава Танева. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.