Вицепремиерът Валери Симеонов няма да бъде шеф на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Това съобщи днес в парламента зам.-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова.

По всичко личи, че нестихващите протести на майките и децата с увреждания, които искат по-добри условия за живот и оставката на Валери Симеонов, държат под напрежение разклатената изпълнителна власт. Най-вероятно по тази причина ГЕРБ ще внесат поправки между първо и второ четене на проектозакона за хората с увреждания. Той гласи, че вицепремиерът по демография и социална политика ще бъде председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, но предвид личността на вицепремиера Симеонов, който нарече протестиращите "кресливи майки на уж болни деца", това налага спешни промени в нормативния акт.

Протестите на майките и децата с увреждания под прозорците на Министерски съвет продължава.

Припомняме, че досега най-твърда и разумна позиция по казуса изразиха ДПС. Ето какво заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ:

"Или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство, или позорът е за държавата. Решението да си отиде един вицепремиер е ваше. Решението да си отиде целият кабинет ще го вземе народът. Но за да не счупят "вратната конструкция", ГЕРБ подлагат на риск държавата, говорят за стабилност, а е налице липса на справедливост, налице е хаос. От известно време основно се налага липсата на човечност.
Час по-скоро този вицепремиер трябва да си отиде, той е воденичен камък не само за ГЕРБ, за властта, но и за страната. В цивилизованите страни при такива прояви си тръгва не само министър, но и премиер."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.