Пускам отново тази снимка, освен пак да се похваля, че съм се снимала с американския президент... и за да ви направя едно страшно признание. Тръмп ми е забавен. Още по-ужасно. Тръмп ми е симпатичен. Като комиксов герой ми е сладък. Да, личността и риториката му са несъвместими със световната политика. Егоманиак, простак, клоун. Но по-страшното, драги зрители на това невиждано по размерите си риалити, е, че след 4 години нечуван отпор на институционално, медийно и гражданско ниво, след 4 години, през които съпротивата бе толкова мащабна, че реално не даде възможност на Тръмп да влезе във владение... всичко, което "Дълбоката държава" успя да предложи е ... едно мумифицирано, изкуфяло и спаружено старче. Не просто физически. Изпразнено от съдържание, кухо бяло чучело, което може да плаши само гаргите. По-страшното от Тръмп е, че не се намери нищо по-добро от Тръмп. И ако вярвате, че това сламено чучело е лицето на промяната, на правдата и светлото бъдеще, тук е моментът да седна и да поплача за вас.

Можем да наречем Тръмп с всякакви обидни епитети и няма да сбъркаме. Но Тръмп има едно основно качество. Той иска да е президент, той я иска тази работа и вярва, че може да я върши добре. И я свърши. Факт. Иконимически ръст, невиждан досега в историята на САЩ. Обеща да направи Америка велика отново. И го изпълни. Докато корона-кризата не изтри постиженията му за няколко месеца.

Презирам конспиративните теории и техните разпространители, на които все им се привиждат едни тайнствени сили. Затова не мисля да нарека това конспиративна теория, а просто едно навързване на факти. Коронавирусът съществува, той е реален, той причинява смърт на хора със съпътстващи заболявания, дори не твърдя, че е изкуствено създаден... но ИМАМ ТЕЖКОТО ПОДОЗРЕНИЕ, че силата и мащабът на неговото иконимическо и политическо въздействие са изцяло лабораторно-медийно творение.

Напишете в Google едно произволно 3 или 4-цифрено число, заедно с думите COVID cases (КОВИД случаи), и ще видите че, излиза поне една новина в световния информационен поток с точно този брой заразени. Сериозно. Пробвайте. Няма число, което да натракате и да не излезе нещо свързано с вируса. Това не е лош сън. Не е филм на ужасите. Ние живеем в този зловещ сценарий.

1,221,196 са починалите от КОВИД до момента. 6 млн. са умрели от глад през последната година. Но ако чукнете в интернет, няма да намерите подробни данни колко и къде са загиналите от недохранване.


Ирина, дъщеря й и кучето.

Коронавирусът е проблемът с най-мащабния PR в историята на човечеството. Но дали това го прави най-големият проблем наистина?! Все ми се струва, че човечеството има далеч по-страшни проблеми, но защо баш Короната бе коронована. “Имам чувството, че кучето, или едно от кучетата, е заровено в президентските избори в САЩ.

Корона-истерията ще приключи, ако Тръмп бъде избран за президент"!”. Думите са на .... Мангъров.
Айде, още едно страшно признание. АЗ СЪМ ТЕЖЪК МАНГЪРОИД! Вярвам на Мангъров. Причината е и лична. Преди 3 години той спаси дъщеря ми Леа от пневмония. Да, почти я бяхме изпуснали. С баща й заминахме извън България за 3 дни и точно тогава тя вдигнала температура. Личният й лекар беше посъветвал майка ми да я увие в мокри чаршафи. И, като се върнахме, заварихме детето ни полуживо. Тогава не знаехме кой е доцент Мангъров. Наша позната ни даде телефона му. Позвънихме и той дойде на домашно посещение. Видяхме един изключително внимателен, грижовен и компетентен лекар, който на блестящ английски обясни на мен и мъжа ми, че детето е с пневмония. По-късно рентгеновата снимка потвърди диагнозата му. Как мислите, ако утре ни настигне Короната, дали ще звънна на Atanas Mangarov, или на Мутафчийски с чувалите.

Мда, Мангъроид и Тръмпист. Знам, не го очаквахте от мен. Но беше време да ви го призная.

Ирина Асиова-Диамант
********************************************
За Ирина Асиова-Диамант в журналистическата гилдия често се казва, че вече е заела своето място сред холивудските съпруги, но за разлика от тях тя е доказала, че не суетата е нейно кредо, а здравото стъпване по земята и като всяка българка държи да има своето заслужаващо респект място в обществото.

Дали защото корените й са от най-българския революционен и дивно красив край, или пък защото е закърмена не само с българщина, а и с таланта да пише интересно и силно, предадено й от майка й, известната наша журналистка и писателка Бойка Асиова, но Ирина благодарение на тази закваска се е утвърдила като познато име в журналистиката.

Първите стъпки в занаята тя прави още като студентка по културология в  СУ „Св. Климент Охридски“ - сътрудничи във в. „Дума“ в периода, когато главен редактор там е майсторът на перото Стефан Продев. Шлифова се в „24 часа“, където 12 лета е репортер и редактор в светската хроника. Ирина е имала късмета да се срещне и интервюира почти всички звезди на Холивуд, които са снимали у нас, както и големите имена в българската култура.

Причината за приказката, че тя е холивудска съпруга е бракът й с топродуцента Моше Диамант, и това прави нейния живот не само обвит от очарователния аромат на любовта и здравата семейна връзка, а и го дели между България, САЩ и Израел. Ирина не е скъсала с журналистиката, а продължава да работи и следи не само киноиндустрията, за която пише редовно, а и живота като цяло. Тя не е безразлична към случващото се у нас и по света, което може да се види в нейния блог и влог./ СБЖ

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.