Байрамът мина, да се готвим за предсрочни избори, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от хасковското село Караманци, където ДПС отбеляза годишнината от Майските събития през 1989 г.

Да се готвим единни и обединени да защитаваме демокрацията в нашата Родина България. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата на нас, призова още Карадайъ, цитиран от партийния пресцентър.

„Вчера дойдоха от някъде, в нарушение на Конституцията се наместиха в политиката и днес пак ни сочат вратата. Викат: Ако не сте съгласни с нас, ей там е вратата!. Затова единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които днес имаме след всички тези кризи", апелира лидерът на ДПС и се обърна към хората с думите, че им носи специални поздрави от Ахмед Доган. "Той е специален човек не само за нас, депесарите, и за малцинствата, той е специален човек за България и за Балканите", започна словото си Мустафа Карадайъ.

"Имаме власт, която вече е на една година като министри, нищо че формално правителството е на пет месеца. Те тръгнаха с нарушаването на Конституцията и на законите в страната и до днес продължават по този начин. Тръгнаха с реваншизъм в период на множество кризи. Вместо да решаваме проблемите на хората и да търсим изход от кризите, те се занимават с реваншизъм. Една година ги гледаме. Кризите се задълбочават от самите тях, те създават нови кризи вместо да решават проблемите. А от другата страна при комшията има проблем, има война, което допълнително засилва кризите, инфлацията, скока на цените. И вместо да търсим решение на проблемите на хората, ние се занимаваме с реваншизъм. По този начин няма да се оправят нещата в страната”, категоричен бе Мустафа Карадайъ

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.