"Намирам за поразително, че Иван Гешев с пренебрежителен тон определи твърденията за него като „морален и административен укор“. Никой в неговата позиция не трябва да бъде подложен на укор, нито административно, нито морално." 

Това каза за Фрог Нюз евродепутатъ Kлeъp Дeйли, която потърсихме с въпрос как оценява отговорите на Иван Гешев на зададените от нея въпроси по време на дискусията в комисията по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент.  

Ето какво сподели Дейли:

"Радвам се, че мога  да коментирам допълнително. Смятам, че отговорите на Иван Гешев са недостатъчни и неприемливи. Поставените въпроси са легитимни. Г-н Гешев знае, че в България е изразена значителна загриженост относно назначаването му, както и че скандалът „Апантаментгейт“ има огромни политически последствия. Точно заради това, да отхвърли въпросите с думите „чували сме всичко това преди, това са стари проблеми“ изобщо не е  достатъчно. Защо не използва възможността да отговори на въпросите? Фактът, че не го направи, ме прави още по-притеснена и още по-решена да преследвам тези въпроси.

Още по темата: Гешев не е "радост" и за Брюксел, легитимацията му пред ЕП звучно се провали

За мен бе  също така шокиращо, че той предложи в един момент, и то с твърде пренебрежителен тон, че някои от твърденията за него „не са незаконни дори“, а просто „административни проблеми или морални проблеми.“ Намирам това за  поразително… Никой в неговата позиция не трябва да бъде подложен на  укор, нито административно, нито морално.

С мен се свързаха много български граждани, които далеч не са доволни от отговорите му и които очакват европейските институции да следят и да предприемат действия във връзка с това, където могат. Това е въпрос, към който ще се връщам.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.