"Тя ще говори още повече и още по-високо. Всички действия на органите срещу Елена - викане в следствие, разпити и т.н. ще са съпроводени при изключителен медиен интерес и това още повече ще разширява ореола ѝ на борец срещу неправдата, корупцията и грабежа - това е новата формулировка, която тя въвежда. Грабежът в България! И всеки случай на неин досег със следствие и прокуратура ще бъде повод тя да говори за Шайката, за Боса, за Режима и за Бухалката, докато това се превърне в лайтмотив на евроизборите.. И никой няма да може да я спре! Това ще има тежки последици за ГЕРБ."

Голяма грешка направиха ГЕРБ! Стратегическа! Не знам дали е от глупост, заслепение, недооценяване или самозабравяне. Може да е от всичко това, взети заедно, пише Валерия Велева за Епицентър.

Голяма грешка направиха ГЕРБ! Стратегическа!
Не знам дали е от глупост, заслепение, недооценяване или самозабравяне.
Може да е от всичко това, взети заедно.

Резултатът обаче е един - направиха Елена Йончева национален герой.
Тя вече е знаме! 
Не толкова на БСП, колкото на всички онези, които са недоволни от управлението на ГЕРБ и за които червената лампа на Борисов отдавна е светнала.

Не искам и да си помисля, че прокуратурата е изпълнила една политическа поръчка. Не вярвам в тези съмнения, които се прокрадват в обществото. Най-малкото защото, като дъщеря на съдия, вярвам в безпристрастието на съдебната система.

Но си задавам въпроса - защо Елена е първата, върху която се стовари юмрукът на Обвинението? В парламента има 11 депутати със свалени имунитети, сред тях има зам.-председател на Народното събрание с ТРИ свалени имунитета по 5-6 дела! Който на всичкото отгоре се е устремил към Европарламента. И това на никого не му прави впечатление! Никой не се възмущава. Никой не го възпира!

Защо започнаха с Елена, а не с онези, за които отдавна има достатъчно данни за прекрачване на закона и които са срамното лице на българския парламентаризъм днес?

Защото Елена не осигурява кворума, не се огъва, не продава гласа си... Защото е трън в петата на властта.
Точно затова отношението към нея трябваше да е принципно. И желязно като аргументи.

Сега в обществото като камък падна убеждението, че власт и прокуратура са се прегърнали в стремежа да заглушат този глас. А това е пагубно! И за властта. И за прокуратурата!

Защото Елена Йончева е име на журналист, извоювано в битки. И всички махленски подмятания по неин адрес не правят чест на онези, които ги изричат.

Има въпроси по сделката й с офшорката, на които тя трябва да отговори и това ще стане факт в следващите месеци. Има моменти, които тя трябва да осветли в името на истината, за която се бори.

Не се наемам да коментирам фактите на обвинението, но ще прогнозирам политико-обществения ефект от фиксацията върху Елена Йончева точно в този момент.

Първо, тя ще говори още повече и още по-високо. Ще говори за Шайката, за Боса, за Режима в България. И никой няма да може да я спре! Това ще има тежки последици за ГЕРБ.

Второ, колкото повече и по-яростно говори, толкова по-голяма трибуна ще има. У нас и в чужбина. Изнасянето на казуса "Елена Йончева" в Европа ще има бумерангов ефект за управлението на Борисов. Защото говори Журналист! 

Трето, тя няма да спре и ще продължи да рови в задния двор на властта. И ще предизвиква все по-голям интерес към себе си и към това, което прави. От една страна прокуратурата ще рови в нейните Тв договори, от друга Елена ще рови в договорите на управляващите. В тази битка тя ще е симпатичната, на нейна страна ще бъде общественото мнение, защото по принцип хората ненавиждат властта и са с отворени очи и уши към всеки, който показва негативите ѝ. А Елена държи първенството в това отношение.

Четвърто, Елена ще обедини БСП, И това е най-големият подарък, който може да получи Корнелия Нинова. Словото на Елена изправи залата на конгреса на крака, тя се превърна в любимото лице, събра интереса на медиите. Никой не говори вече за вътрешно-партийна опозиция, защото Елена им показа Големия враг и смелостта да се бори с него. А това увлича.

Пето, всички действия на органите срещу Елена - викане в следствие, разпити и т.н. ще са съпроводени при изключителен медиен интерес и това още повече ще разширява ореола ѝ на борец срещу неправдата, корупцията и грабежа - това е новата формулировка, която тя въвежда. Грабежът в България! И всеки случай на неин досег със следствие и прокуратура ще бъде повод тя да говори за Шайката, за Боса, за Режима и за Бухалката, докато това се превърне в лайтмотив на евроизборите.

Накратко - Елена се оказа опасен противник.

И колкото повече я удрят, толкова повече ще я издигат в общественото одобрение.

Не знам кой не си направи добре сметката!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.