Най-голямата лъжа е облечена често в най-лъскаво фолио - клас "А". В един от 18-те члена на отменения ЗЗД е предвиден и разстрел за противодържавна дейност. Благородно подсказване на законотворците, ако им се наложи и... ако им остане време...

Е, най-после и ние да се сдобием с нещо като „Списъкът на Шиндлер“, близнак на КПКОНПИ, клонинг на ДАНС, реанимирано Гестапо, мракобесният Закон за защита на държавата - изписвам го подробно, че младите не знаят за отвличанията и безследно изчезналите в мазетата от 1924 до 1944 година. Дали ще осъмнем скоро с клонинг на тези зловещи чудовища? - питахме се два дни, докато накрая, както често се случва при това управление, се разбра, че видите ли, това били само предложения и работен проект. Работен проект, в който са участвали представители на Министерството на финансите, МВнР, НАП, БНБ и кой знае колко още знайни и незнайни войни на справедливостта и законите в Отечеството.

И питаме се ние, щом толкова мастит е съставът на отците, родили изчадието, така ли нямаше един пукнат юрист, да каже, че е недопустимо да браниш националната сигурност като нарушаваш Конституцията и правни фундаменти? Как ще секвестираш пари и имущество, преди да се е произнесъл съдът с окончателно решение? Как един, или няколко човека ще отсичат кой е грешника, за да го обезглавят? Или освободят, според популярния виц?

Умът не го побира, че е нямало нито един смелчага да се изправи и каже,че това не е нормално, че не е пригаждане на държавата към актовете на Закона "Магнитски", че да спреш субсидията на партия, в която има заподозрян член, означава да се саморазправиш със самата парт...извинете, демокрация? Да се съставят "черни списъци" по донос в държава-членка на ЕС  е чиста форма на мракобесие и фашизъм. Само дето не се пояснява с военни камиони ли ще се изнасят грешниците. А участвалите в тази проектозаконова оргия не излъчиха ли освен спецове и някой с неоперирана съвест да каже всичко това гласно? Явно топличкото кресло в Парламента не трябва да изстива.

Да, разбра се, че няма да стане. Шумът и медийната реакция убиха отрочето още в зародиш, но остават големите въпроси, на които е добре да си дадем сами отговорите, защото управляващите са пестеливи на такива.

Има ли връзка този проект с вдигане на ветото върху РС Македония?

Прилича ли на решението за спрените пари на министъра на ИТН за пътно строителство?

Мирише ли тук на газови доставки и техните посредници?

„Закон за мерки за превенция и защита за националната сигурност от посегателства, свързани с опасност за икономическата и финансова сигурност на страната“ - ако не сте разбрали, разминахме се с тази гешевска злощастност, благодарение на воя, който нададе цялото общество и компетентната намеса на изтъкнати юристи и конституционалисти. А защо не бяха поканени те да си кажат становищата е въпрос, който ще остане без отговор, или с отговор ще е от сорта на: курелираме заедно, защото сме А-отборът на страната.

Колко е простичко! За 30 години трябваше да разберем, че всички извънредни органи се правят само и единствено за служба и подчинение на управляващите, а не на обещството и отделния човек  и че най-голямата лъжа е облечена често в най-лъскаво фолио - А-клас.

Мога да приема грешките от незнание, гафовете от бързане и бъркането от непознаване на хората, но това високомерие и арогантност ми идват в повече. Присмиват ни се, не разбрахте ли?

Но най-ме е яд, че хора достойни и мислещи, с авторитет и  позиции в обществото сравняват Борисовото управление с ПП и печелившият от това е Обединителят на всички Балкани по света.

А да направиш така, че, в сравнение с харвардците, пожарникарят да изглежда ангел небесен, е трагедия. Наша, българска.

Почти като война.

Апропо, в един от 18-те члена на ЗЗД е предвиден и разстрел за противодържавна дейност. Благородно подсказване на законотворците ако им се наложи, все пак и... ако остане време...

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.