"Остро алармираме българската и международна общност за развихрилото се сталинистко правораздаване в България, за смазване на всеки свободен и независим глас в страната. Безкритичното и безпардонно поведение на Прокуратурата е пагубен пример за надигащата се престъпна репресивна властова диктатура в България, която има аналог единствено с кървавите години след 9.09.1944 г."

Във връзка с новите изявления на Специализираната прокуратура по адрес на Биволъ, /цитат/:

"На собственика на сайта Биволъ те са дадени 2 седмици преди да стане ясно, че е пробита системата на НАП. Засечен е и скрит чат между един от обвиняемите и собственика на медията", каза още Станкова.

Искам да отбележа, че по материалите по делото се съдържат данни,че около 2 седмици преди датата , на която е извършена реализацията и е задържан първия обвиняем, тези данни са били предоставени на сайта Бивол, като данни за това се съдържат и в свидетелските показания, не само в експертните справки, т.е. от анализа на компютърните конфигурации може да се направи, има такива данни, че са изпратени на собственика на Бивол и се съдържат данни, че е имало скрит чат през "Телеграм" между един от обвиняемите и собственика на Биволъ...."

Това е заявено от наблюдаващата делото прокурорка Евгения Станкова. Без излишни обяснения - изявлението на Станкова е абсолютно неверно и клеветническо.

1. Аз съм собственикът на Биволъ и НИКОГА не съм се познавал, нито с Иван Тодоров, Кристиян Бойков, нито с някой от ТАД груп!
2. Не ползвам "Телеграм" за чатове и не съм ползвал програмата за подобни действия!
3. Не сме получавали никакви данни 2 седмици предварително. Получихме теча заедно с останалите медии на 15.07.2019 г. Не Биволъ, а 2 телевизии приближени до властта публикуваха паролите за достъп открито, т.е. дадоха личните данни неограничено на обществено достяние. Биволъ такова нещо не е правил. Всичко, което публикуваме, отговаря на законите и журналистическия Кодекс. Ако има консумирано престъпление - то това е именно в тези репортажи! Тях СП за нещо търси ли им сметка!?

Биволъ иска ясно да заяви, че течът на информацията за над 5 млн.български граждани от НАП е ПО ВИНА НА самата институция. Без значение дали на един или повече служители, на системите им за сигурност или лош контрол! НАП е главният виновник, а определени лица може да са се възползвали, но именно използвайки лошата сигурност на държавната институция. Някой ще носи ли политическа и институционална отговорност от самия НАП за това? И защо няма привлечени и разследвани служители от агенцията за причините довели до източването на базата им с данни!? Ами ако въпросният "теч" е направен контролирано и в съучастие на хора от властта? И се използва за "удари" срещу Биволъ и други таргетирани като неудобни свободни субекти..!?

Биволъ поставя няколко въпроса на вниманието на аудиторията: 

- Случайно ли е, че хед-офисът на "ТАД груп" е в Есте комплекс, същата сграда, в която живее Министърът на финансите Владислав Горанов? Без да плаща наем в апартамент на бизнесмена Иван Сариев, негов Кръстник? Както е известно именно в тази сграда са най-скъпите жилища и офис помещения в цяла София. 
- Извършвала ли е ТАД груп работа по подръжка сигурността на НАП или нейни подразделения? С кои други държавни институции фирмата е имала договорни отношения за киберсигурност? Собственикът на компанията сам е заявил, че екипът му работи за "сигурността и на частни и на държавни институции и работят за сигурн
остта на държавата, а не срещу нея".

- Какъв интерес има една прогресираща и работеща добре с държавата компания, да пуска някакъв теч в мрежата и така сама да се самоубива, без да има никаква причина за това?
- Иван Тодоров е уважаван и признат бизнесмен, който е бил лице на корицата на известното бизнес списание "Мениджър". Списанието е с собственост на бивш бизнес ортак на същия Иван Сариев, Кръстник на Горанов, в чийто апартамент живее Владислав Горанов.

Без да правим никакви внушения, изброяваме само чисти и голи факти, които навеждат на силни фрустрации за евентуално участие и инспириране на изтичането на базата данни от НАП.

Биволъ нееднократно е съдействал на държавни институции за открити в техните сървъри пробойни за злоупотреба с лични данни. Такива са КЗЛД и Търговския регистър. От първата институция дори имаме получено благодарствено писмо за оказаната помощ и съдействие.

Биволъ има информацията, че достъпът до сървърите на НАП е бил направен още преди повече от.... 2 г. и тогава е била вероятно източена и базата с данни. Източването едва ли е било еднократно, а е възможно да е актуализирано периодически. Възниква въпросът:

#КОЙ пуска в обръщение до медиите неконтролируемо съдържание до фискалните данни на българските граждани точно сега, т.е. 2 г. след като е бил "хакнат" сървърът на НАП и ЗАЩО??

На всички тези въпроси трябва да отговаря Специализираната прокурватура и ДАНС и специално наблюдаващата Евгения Станкова, а не да прави словоблудствени манипулативни внушения по подразбиране срещу Биволъ!

Възнамерявам да заведа дело за клевета срещу Евгения Станкова, независимо и точно защото е специализиран прокурор, тя не може да си позволи безкритични публични изявления, които НЕ отговарят на истината, но създават огромен обществен резонанс и силно дискредитират и без това отрицателния публичн рейтинг на българската прокуратура!

Постоянните тенденциозни опити да се набеди именно Биволъ от страна на Иван Гешев и сега СП - са зловещ симптом за тенденциозно и целенасочено внушение от отговорните институции и вменяване на несъществуваща вина, с цел вероятно репресивно унищожение на медията ни по политически и криминални интереси!

Остро алармираме българската и международна общност за развихрилото се сталинистко правораздаване в България, за смазване на всеки свободен и независим глас в страната. Безкритичното и безпардонно поведение на Прокуратурата е пагубен пример за надигащата се престъпна репресивна властова диктатура в България, която има аналог единствено с кървавите години след 9.09.1944 г., завърша разследващитя журналист и  директор на Биволъ Асен Йорданов.

Пред Фрог нюз той каза още:

"Правят се целенасочени внушения за несъществуваща вина. В момента в медиите на Пеевски има целенасочена клеветническа кампания срещу нас, с призиви към НАП и прокуратурата да влязат в офисите, за да ни обискират. Това е като при фашизма. Евгения Станкова сигурно има семейство и деца. Предполагам, че има и съвест. Има време да се поправи и да ревизира изказването си. Ние няма да оставим нещата така. Лично ще съдя тази прокурорка, която излъга всички българи."

 

Коментари

  • Свободата, все повече не е демократичното слово, а върхът на копието. Демократичното слово, още от Витий си изпя песента.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.