Чета отново Рамката за стратегическо партньорство, която САЩ са изготвили за подпис от Борисов и отново се възхищавам на майсторството и прагматизмът им.

В по-малко от 3 страници са намерили място всички значими проблеми на българското общество. Корупция по високите етажи на власта, призната от Борисов чрез подписът му. Представете си, възможно ли е Тръмп да предложи за подпис един подобен документ на Меркел или на Макрон, или на белгиец и т.н.? 

Слушайки коментарите на някои коментатори в България, съм изумен от промитите им мозъци. Не забелязвам, някой да говори за отсъствието в този документ на "Турски поток", голямата гордост на Борисов. Толкова много се говори, но и дума не е обелена за този проект.

Вместо да се изведат изводите за стратегията на САЩ в района и произтичащите за България последствия, се говорят какви ли не глупости за химия и тъй нататък.

Важното е, че с този документ САЩ дават ясен знак, че са решили да сложат край на руският монопол в България. Решили са да поправят грешката си, за която говори в началото на месеца в Берлин техният държавен секретар. Дали ще успеят, ще видим. Важното е, че тази нова щатска стратегия е в полза на българските граждани и във вреда на Борисов. Да го видим как ще изпълнява сега поетите ангажименти. Ще наблюдаваме.

Петър Бояджиев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.