"Винаги, когато държавната администрация се издъни и компрометира по един или друг начин, социалните мрежи буквално избухват с масирани искания за оставката на един или друг министър. Течът с личните данни на 5 млн. българи детонира недоволството на много хора и финансовият министър отново е мишена. И отново масово се настоява той да бъде уволнен, т. е. премиерът да му подаде оставката.
За мен е ясно, че идеална държава, идеален град и идеално село няма и не може да има. Но аз искам да живея в нормална държава, в нормален град и в нормално село. От десет години изгледите това да се сбъдне клонят към нула, а понякога са и под нулата. И няма как за това да е виновен само Горанов, нали така? Ето защо препоръчвам да се внимава с исканията за индивидуални оставки, тъй като това е неефективно."

А още не е заглъхнал другият скандал с Горанов, предизвикан от данъчното престъпление, извършено от него, защото Горанов не плаща данък за жилището, което обитава. Дори луксозният апартамент да му е подарен, това не го освобождава от задълженията му към фиска и самият министър би трябвало много добре да осъзнава и да знае това.

Ако предположим, че Горанов подаде или му бъде подадена оставка, какво би променило това? Какво промениха оставките на освободените преди Гооранов министри и зам.-министри? Нищо не промениха. Следователно, провалите и безобразията в държавата не са функция на един или друг министър и неговите заместници. Още по-следователно е, че хаосът и развалата на държавата не може да се персонифицира и концентрира върху един, двама или повече управници. А най-следователно е причините за катастрофата, в която се намираме, да се търсят в цялото, което се оглавява и командва от премиера.

Премиерът носи цялата отговорност за избора, действията и бездействията на своите министри и техните заместници.

Значи една, две или повече оставки не решават абсолютно нищо и катастрофичните проблеми остават и продължават да висят над главите на народонаселението. На мен лично оставката на Горанов не ми върши никаква работа. Оставката на Горанов няма да ми помогне да бъда сигурен, че няма да ме прегазят на пешеходната пътека, че няма да ме пребият на улицата, че няма да ми продадат фалшиво сирене в кварталната бакалия, нито че властта ще ми гарантира тишина след 23:00 ч. И така нататък.

За мен е ясно, че идеална държава, идеален град и идеално село няма и не може да има. Но аз искам да живея в нормална държава, в нормален град и в нормално село. От десет години изгледите това да се сбъдне клонят към нула, а понякога са и под нулата. И няма как за това да е виновен само Горанов, нали така?

Ето защо препоръчвам да се внимава с исканията за индивидуални оставки, тъй като това е неефективно.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.