Конструкцията трябва да се демонтира, а конструкторите да се наврат в миша дупка

И като заваляха протести, та краят им не се види. С подпухнала фасада, отегчен, но и уплашен, Валери Симеонов смутолеви полуизвинение към майките. И това, според wc-критериите за достойнство и нравственост /какъв оксиморон!/, ще стихне недоволството, жените ще приберат на топло болничките си чеда - и министрите сити, и народът щастлиФТ .
Обаче! Онези "кресливите" не искат и да чуват за извинение.Те издържаха в проливните дъждове на юли, в адската жеж на август, та сега ли ще се уплашат? Или ще сведат в пореден път глава пред черните вежди на завеждащия тишината? 
Те ще крещят повече от всякога, разбрали, че нямат какво да губят. И няма да затътрузят инвалидните колички по високите хълмове на времето, защото времето и на тях, и на децата им е преброено, а всяко чакане ги доближава до нищото.
А вие? Кога викахте срещу лошотията, дето ви спохожда ежедневно?
Когато не приемаха детето ви в детска градина и клечахте по цели нощи, за да сте първи на опашките, викахте ли?
Когато в учебниците се промъкнаха онези зловещи редове от джендърската конвенция, дето учеха децата ви да се самозадоволяват на шест години, викахте ли?
Когато топлофикация обираше последните левчета от заплатата или начисляваше суми без да са разходвани, срещу кого крещяхте?
Когато затриха фирмата, фалираха бизнеса ви, уволниха ви, само защото не сте от тяхната „секта“, разгневихте ли се?
Когато чувахте за изнасилени и убити младежи, за ограбени и озлочестени старци по селата, дадохте ли воля на бунта си?
Когато ви прерязваха магистралните лентички, допускахте ли, че с тях прерязват и стотици животи? Какво направихте ?
Когато разбрахте, че сте в капана на една върхушка, че тя е простряла мръсни пипала върху всички сфери на живота ви и върху всеки член на семейството ви, разбунихте ли се?
Ето, сега е времето. Утре може да бъде непоправимо късно. Едната оставка нищо не решава, защото не променя канавата - пъзелът и симбиозата остават. Конструкцията трябва да се демонтира, а конструкторите да се наврат в миша дупка, където доскоро се криехте вие.
Майките го наченаха с неслучвал се до сега стоицизъм. Ако сте майка, ако сте баща, ако сте с окрадена свобода и достойнство, а кочината, в която пребивавате ви е тясна, мястото ви е там, до тях.
Днес му е времето. Можете ли да крещите от болка? Опитайте, заслужава си повече от всеки друг път!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.