ДПС отбелязва своето безпокойство и относно развитието на управлението на страната, за кризата в здравеопазването, за състоянието в социалната сфера и на образователната система. Липсата на реформи и липсата на стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение е вече извън възможностите на правителството. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, отчитайки се пред съпартийците си, пише "Фрог".

Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната.

Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията. А резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, погазване на правата и свободите, неспазване на Конституцията и законите на страната.

Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на Парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с Ковид-19.

Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов Парламент.

Това също не се случи. Разбира се, това е факт, чиито последици ще бъдат отчетени на предстоящите избори като размерът на щетите за управляващите ще бъде право пропорционален на времето до изборите.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.