"Призовавем всички, които избират сигурността и промяната, да гласуват за нас", заяви водачът на листата на социалисите за Бургаски регион на откриването на предизборнатата кампания за народни представители в областния град.

„Единствените, с които е почти невъзможно да се състави коалиция, са ГЕРБ. С агресия, с кална кампания никой не е спечелил.
Омръзнали сме на хората с агресията и негативизма, затова-повече уважение, повече толерантност, повече идеи и повече визии за бъдещето.
Гласувайте, моля ви, гласувайте! Гласувайте за нас! Гласувайте за себе си! Гласувайте за България!“
- допълни той.

Ето какво още каза за Liberta.bg кандидат-депутатът на БСП за България инж. Петър Кънев, минути преди откриването на кампанията в Бургаски избирателен район.

-    Господин Кънев, за миналите парламентарни избори казахте, че ще са една изключително трудна кампания, заради пандемията. Каква ще е настоящата, според Вас, след всички политически трусове в държавата и кое ще е най-трудното в Бургаски регион, където сте водач на листата на „ БСП за България“?

-    Най-трудното  е, че ще сме в средата на летния сезон, все пак изборите са по средата на месец юли. Усилието ще бъде да активираме хората, които ни симпатизират, нашите членове, да накараме електоралната ни маса да гласува. Това ще е трудността на тази кампания. Мисля, че ще успеем-нагласата ни е борбена. Разчитаме, че този път ще има една по-сериозна активност. Призовавам всички хора, които избират сигурността и промяната, да гласуват за нас.

-    Според някои социологии, БСП не регистира покачване на резултат. Смятате ли, че формациите на Велизар Енчев и Минчо Христов ще добавят принадена стойност към изборните резултати?

-    Вижте, в БСП е започнал един процес на събиране. Знаете, че доскоро беше само процес на изваждане и разцепление. Този процес започна преди два месеца и аз мисля, че колкото да не са мощни тези формации, които се присъединиха към БСП, всеки един от тях, поотделно ще допринесе за увеличаване потенциала на БСП. Това е знаково-ние събираме, излъчваме позитивност и единение.

-    Казвате, че събирате, но все пак, 16 са формациите, които участват в коалицията ви. Как ще фокусирате тези различни сегменти в основните цели, които БСП си поставя за изпълнение след изборите?

-    В политиката няма нищо невъзможно. Трябват разговори, трябва диалог, за да може да достигнем до някакви добри резултати. Трудно ще понесе българският народ, българската икономика и българският избирател още едни избори, затова съм абсолютно сигурен, че чрез диалог и разговори ще постигнем правителство.

-    Ще се коалирате ли с партиите от десния протестърски спектър, ако ви поканят?

-    Нека да видим какви ще бъдат резултатите. Засега е ясно, че единствените, с които е почти невъзможно да се направи коалиция, са ГЕРБ.

-    За кое място ще се борите?

-    Винаги само за победа!

-    Какво е обърщението Ви към електорат и съмишленици на лявата партия?

-    Гласувайте! Моля ви, гласувайте! Гласувайте за нас, гласувайте за себе си! Гласувайте за България!-

-    А към другите политически сили?

-    Разберете, че с агресия, с кална кампания никой не е спечелил. Омръзнали сме на хората с агресията и негативизма. Затова молбата ми към всички партии е: повече уважение, повече толерантност, повече идеи и повече визии за бъдещето. Икономиката и народа трудно ще издържат тези избори да приключат без да се състави кабинет. Убеден съм, че юли и август ще имаме правителство.
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.