Видеото на боец ​​от "Азов" засенчи обръщението на Зеленски към гръцките депутати, коментират световните медии. То предизвика негативна реакция на опозиционните партии, както и на влиятелни членове от управляващата партия в Гърция - "Нова демокрация".

Обръщението на украинския президент Володомир Зеленски пред гръцкия парламент в четвъртък предизвика възмущение в Атина, след като мъж, който се представи като етнически гръцки член на украинския ултранационалистически батальон Азов, се появи във видеообръщението му. Мъжът се идентифицира само с християнското си име Михаил и каза, че е член на противоречивия полк "Азов", който защитава Мариупол, коментира "Greekreporter.com.

 Всъщност мъжете, които взимат участие във видеообръщението на Зеленски пред гръцкия парламент са двама, принадлежат към неонацистката милиционерска групировка "Азов", а присъствието им в речта на украйнския президент предизвика истински шок сред някои депутати и техните остри реакции в социалните мрежи.

„Речта на членовете на неонацисткия батальон „Азов“ в гръцкия парламент е провокация. Абсолютната отговорност е на министър-председателя Кириакос Мицотакис. Той говори за исторически ден, но това е исторически срам. Солидарността с украинския народ е даденост. Но нацистите не могат да имат думата в парламента“, написа лидерът на Сириза Алексис Ципрас във Фейсбук.

По същия начин бившият премиер Андонис Самарас каза, че разрешаването на това видео да бъде излъчено в Гръцката къща е „голяма грешка“.

„Гръцкото правителство подкопа безотговорно борбата на украинския народ, като даде думата на нацист. Отговорностите са тежки. Правителството трябва да публикува подробен доклад за подготовката и контактите за събитието”, коментира бившият външен министър Никос Коциас.

Социалистите излязоха с изявление, в което питат защо гръцките депутати не са били информирани за видеонамесата на член на батальон "Азов" и призоваха председателя на гръцкия парламент да понесе отговорност.

Мицотакис публикува изявление, в което се казва, че „Европа е призована незабавно да потуши огъня на войната, който запали в сърцето й руския режим. Извършените отвратителни престъпления трябва да бъдат наказани”.

Междувременно говорителят на правителството Янис Ойконому каза, че включването на съобщението на батальона „Азов“ е „неправилно и неподходящо“. Той обаче не каза кой трябва да носи отговорност за това.

В България подполк. Николай Марков коментира случката в Гръцкия парламент с пространен коментар във Фейсбук:

"Вероятно не сте видяли и чули видеообръщението на Зеленски в гръцкия парламент. Няма и да го видите!

Такива знаменити събития не се показват по нашите телевизии и не се коментират от мисирките на всяка власт. Точно когато цялата парламентарна зала на гръцкия парламент беше въодушевена от рециталите на украинския комик, самият той реши да включи в обръщението си и командир от нацисткия батальон "Азов". Настана истински смут в залата и половината от депутатите я напуснаха. Другата половина, очевидно объркани и смутени от демонстрираната топла връзка между Зеленски и нацистите, не знаеха какво да правят и дали мястото им е в този формат. Надявам се, че вече са осъзнали истинския проблем на ситуацията в клетата Украйна.

За разлика от гърците, обаче, нашите управляващи са в пълно безсъзнание по всички въпроси свързани с устойчивото управление на държавата и се занимават само със себе си. Овладяват и обяздват завалиите всички ключови постове в територията и живо се интересуват от всякакви позиции за приближените им на различни държавни катедри. Гладни за власт, пари и още власт! На всяка цена, днес и веднага.

В същото време умнокрасивитетът прави списъци за психическо и физическо ликвидиране на инакомислещите. Навсякъде по света има различна гледна точка и тя се чува твърде отчетливо, само у нас не може да се чува различно мнение от политкоректното. Така се защитавала демокрацията, а според мен така се слага край на нейното съществуване завинаги и невъзвратимо!!! Но какво ли разбирам аз от демокрация!? Затова съм включен в "оня списък" за одиране на кожата жив, източване на кръвта ми в пластмасов бидон, намазване с газ и покриване на тялото с гъши пера и прочее добри демократично-нацистки практики - ей тъй, като строг и напълно демократичен отговор на угоените телета за дързостта ми да изказвам някакво лично мнение. Много добре разбирам и познавам нацистките традиции и обичаи, но тайно си мислих, че тази страница е затворена за нашите ширини. Оказа се, че нашия прогресивен "Десен сектор" също принадлежи към нацистката църква на правоверните идиоти. Има неща от които всеки нормален човек ще потрепери. Добрата новина е, че у нас рядко се срещат нормални хора и това все още върши политическа работа на политически ненормалници.

Лошата новина е, че човек може само да предполага, но един Господ разполага с всички нас, заедно и поотделно. Знае ли се какво има в главата на този Господ, след като самия той не е на пълна издръжка към някоя фондация и не е зависим от който плаща за играта на смърт. Сигурно стои някъде отгоре над нас и ни се присмива на плановете и списъците, защото всичко зависи само от него. Нашето право стига до това да мечтаем, да планираме и да кроим всички и всичко без да сме скроили себе си! Крайната точка на нашето човешко право стига до една яма с размери: 2 метра дължина, един метър ширина и 1.50 м дълбочина. Каквото и да правим, както и да се движим, това е наградата ни. Няма изключения.

Мислите и разума са две различни неща, приятели! Мислите ни подлудяват, а разумът ни успокоява."

Видеозапис, показващ членове на батальона "Азов", който беше излъчен пред гръцките депутати веднага след речта на Зеленски, предизвика остри реакции в Атина:

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.