На проведената вчера Общинска партийна конференция социалистите от Поморие номинираха своите кандидати за евродепутати и приеха програма за участие в евровота на 26.05.2019 г.

Председателят на общинската организация на БСП Никодим Стоянов изнесе Доклад за националното значение на предстоящите избори, политическата платформа на партията и задачите на общинската структура.

Подчертано бе, че предстоящите избори за Европейски парламент са особено важни, защото спечелването им ще даде възможност на социалистите и социалдемократите да започнат очакваната от всички спасителна промяна на Европа.

За всички е известно, че резултатите от евровота са от ключово значение за местните избори през есента и ще определят дали ще има предсрочен парламентарен вот.

На Конференцията на БСП в Поморие бяха преведени данни от последните социологически сондажи, които сочат 2% преднина за БСП пред ГЕРБ.

За водач на евролистата социалистите от Поморие номинираха журналиста Елена Йончева.

Сред предложенията за евродепутати са Крум Зарков, Корнелия Нинова, Ирина Бокова, Петър Кънев, проф. Иво Христов, Анатас Зафиров, Петър Курумбашев и др.

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.