За едни може за други не, а г-н Гешев, г-н Борисов, г-н Радев и г-н Мутафчийски?

Депутатите и администрацията в народното събрание погазват указанията на Националния оперативен щаб (на Бойко Борисов) за спазване на остояние един от друг, носене на маски, ръкавици, очила и хигиенизирането след всеки изказвал се от трибуната депутат, включително и още куп нарушения, които са заложени като мерки за справяне с разпространението на заразата с covid-19.

Ще бъдат ли наказани с глоба и затвор, г-н Главен прокурор Иван Гешев? Ще бъде ли затворено народното събрание като инкубатор на зарази?

Премиерът Бойко Борисов заяви в ефир, че щом фирмите (най-вече!), предприятията, дружествата, учрежденията не спазват разпоредбите на оперативния щаб, оглавяван от Мутафчийски, като не осигуряват здравословна и стерилна среда на служителите и клиентите си, то тези фирми, предприятия, дружества, учреждения ще бъдат затворени. Защо не се изпълняват тези нареждания и не се спазват указанията от законодателния орган на България - Парламента? 

Борисов посъветва в ефир шефовете на пострадалите фирми от кризисните мерки заради covid-19 да продадат скъпите си коли, за да погасят задълженията към служителите си. В този ред на мисли, нека цялото народно събраните и министерски съвет да продадат автомобилите си и да прехвърлят парите сделката към министерството на здравеопазването за лечебните заведения, а не да откриват дарителска сметка и да просят милостиня от данъкоплатците, които и без това им плащат заплатите и осигуровките - здравни и пенсионни.

Освен това днес имаше заседание при президента Румен Радев, на което присъстваха както президента и премиера Борисов, така и лица от оперативния щаб, министри, секретари на президента, които също погазиха разпоредените правила за извънредно положение - без маски, без да спазват отстояние един от друг, без ръкавици...
Това ли е примерът, който дават на обществото? И как искат гражданите да са изрядни, когато законодателната изпълнителната, включително и съдебната власт (в лицето на главния прокурор Иван Гешев, присъствал на заседанието на правната комисия вчера в НС), не спазват указанията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса?

Десислава Иванчева
*******************************

На вниманието на главния прокурор!

Донесение от Сия Нико

Днес имаше извънредно заседание на НС. На трибуната излизаха депутати и министри без маски и ръкавици. Говореха, регулираха микрофоните с голи ръце, кашляха (най-много кашляше правосъдният министър), хвърчаха орални секрети, те пак пипаха микрофоните, после си сядаха на местата. Сядаха един до друг и си говореха от близко разстояние, пипаха се по лицето. Г-н Николов от ГЕРБ дори няколко пъти си опипа носа и устата. Никой не дезинфекцира микрофоните.

Г-н гл. прокурор, в НС не се спазват задължителните мерки за карантина.

Ваша Сия Нико, бдителна гражданка и информаторка за нарушения

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.